Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia acuză SUA că se află în spatele crizei gazului din Europa. Zaharova: "Îmi puneţi întrebări la care până şi copiii ştiu răspunsul!"

Postat la: 06.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul rus de Externe a acuzat marţi SUA că au alimentat criza gazului din Europa împingându-i pe liderii europeni spre pasul "sinucigaş" de a reduce cooperarea economică şi energetică cu Moscova, potrivit Reuters.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a gazului din istorie, cu preţuri la energie tot mai mari şi cu importatori germani care discută inclusiv o posibilă raţionalizare în cea mai mare economie a UE după reducerea fluxurilor de gaz din Rusia spre Occident.

Întrebată ce ar trebui să se întâmple pentru ca gazoductul Nord Stream 1 să înceapă să livreze din nou gaz, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat pentru Reuters: "Ascultaţi, îmi puneţi întrebări la care până şi copiii ştiu răspunsul: cei care au început asta trebuie să o şi termine".

Ea a mai spus că SUA încearcă de mult timp să întrerupă legăturile energetice dintre Rusia şi marile puteri europene ca Germania, chiar dacă Moscova a fost un furnizor de energie de încredere încă din perioada sovietică.

"Dominaţia Washingtonului a prevalat", a declarat Zaharova pentru Reuters în marja Forumului Economic Estic de la Vladivostok. "Au fost aduse la putere în Uniunea Europeană forţe politice care joacă rolul de agenţi provocatori", a adăugat ea. "Este absolut sinucigaş, dar se pare că ei trebuie să treacă prin asta", a mai spus purtătoarea de cuvânt.

SUA şi UE au acuzat Rusia de şantaj energetic după ce Moscova a redus livrările de gaz către clienţii europeni. Rusia a spus că au apărut probleme tehnice cu staţia de comprimare a cărei reparare este împiedicată de sancţiuni.

Kremlinul susţine că Occidentul a declanşat criza energetică impunând cele mai dure sancţiuni din istoria modernă, o măsură despre care preşedintele rus Vladimir Putin a spus că echivalează cu o declaraţie de război economic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE