Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia a testat o rachetă nucleară Yars la doar 24 de ore după amenințarea lui Vladimir Putin către Occident

Postat la: 01.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comandanții militari de la Kremlin au anunțat oficial efectuarea testului de lansare a unei rachete balistice Yars - care poate transporta focoase nucleare.

O înregistrare video publicată de Ministerul Apărării Naționale a Federației Ruse arată operațiunea efectuată cu ajutorul unui lansator mobil de rachete.

"Formația de rachete Yoshkar-Ola testează racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars echipată cu focoase multiple.

La cosmodromul Plesetsk, o unitate a formațiunii de rachete Yoshkar-Ola a testat racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars, echipată cu un focos multiplu.

Vehiculele de reintrare în formare au ajuns în zona alocată în poligonul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka.

Scopul testului de lansare a fost acela de a confirma caracteristicile tactice, tehnice și de zbor ale sistemului modern de rachete.

În pregătirea pentru acest eveniment, Forțele de rachete strategice au exersat procedura de mutare a bateriei de lansare Yars într-o zonă îndepărtată, pregătirea și efectuarea lansării.

Toate sarcinile stabilite au fost îndeplinite" - se arată în comunicatul oficial al Ministerului Apărării rus.

Potrivit Reuters, racheta RS-24 (Yars), cu o lungime de 23 de metri, este proiectată pentru a transporta mai multe vehicule de reintrare cu țintire independentă (MIRV), care permit rachetei să lanseze mai multe focoase nucleare la diferite ținte.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE