Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rușii îi incorporează pe rezidenții ucraineni care au acceptat pașaportul rusesc!

Postat la: 03.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Canalele de Telegram ale unor analiști relatează despre o situație care începe să fie întâlnită des în teritoriile ucrainene ocupate ilegal de armata rusă.

"Locuitorii orașului ocupat Melitopol, Ucraina, care au acceptat pașapoartele rusești, primesc acum ordine de înscriere pentru serviciul militar. Un utilizator online a numit-o „cash back" pentru cetățenia Federației Ruse", arată analistul Michael Bociurkiw, într-o postare pe Twitter. Melitopol, un oraș cu 150.000 de locuitori, a fost printre primele localități mari ocupate de Rusia. Localitatea a căzut pe 1 martie 2022, după patru zile de luptă. Moscova se confruntă cu dificultăți mari în recrutarea de noi militari, în condițiile pierderilor masive suferite în Ucraina.

Pe de altă parte, forțarea cetățenilor ucraineni de a participa la război s-ar încadra drept crimă de război. "Articolul 51, primul paragraf, din Convenția IV de la Geneva din 1949 prevede: „Puterea ocupantă nu poate obliga persoanele protejate să servească în forțele sale armate sau auxiliare. Nu este permisă nicio presiune sau propagandă care are ca scop asigurarea înrolării voluntare."", arată un alt comentator pe Twitter. Cei care primesc ordine de încorporare sunt doar cetățenii care au acceptat cetățenia rusă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE