Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: "Au fost ordinele de la UE!"

Postat la: 10.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina a suspendat fluxurile de petrol rusesc către sudul Europei începând cu 4 august, în condițiile în care în ciuda sancțiunilor occidentale au primit plați din taxe de tranzit de la Moscova, a declarat marți compania Transneft, care administrează conductele, scrie Reuters.

Transneft a declarat că a efectuat plăți pentru tranzitul de petrol din august către operatorul de conducte ucrainean Ukrtransnafta pe 22 iulie, dar banii au fost trimiși înapoi pe 28 iulie, de către partea ucraineană, motivându-se sancțiunile impuse de UE.

Gazprombank, care s-a ocupat de plată, a declarat că banii au fost returnați din cauza restricțiilor Uniunii Europene, a precizat Transneft într-o declarație. În mod normal, Rusia livrează aproximativ 250.000 de barili pe zi (bpd) prin partea sudică a conductei Druzhba către Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

MOL din Ungaria și Unipetrol, controlată de PKN Orlen, sunt principalii cumpărători de petrol prin această rută, în timp ce Lukoil, Rosneft și Tatneft din Rusia sunt principalii furnizori de petrol. MOL, PKN Orlen și Ukrtransnafta nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Rusia a redus deja fluxurile de gaze către mai mulți membri ai UE, invocând probleme legate de întreținerea turbinelor la conducta Nord Stream 1, precum și sancțiuni împotriva unor cumpărători pe care Moscova îi descrie ca fiind "neprietenoși".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE