Ruşii au furat vehicule agricole de 5 milioane de dolari din Ucraina, pentru a descoperi că au fost dezactivate de la distanţă!
Postat la: 02.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Trupele ruse din oraşul ocupat Melitopol au furat toate echipamentele de la un dealer de echipamente agricole şi l-au expediat în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă, informează CNN. Dar, după o călătorie de peste 1.100 de de kilometri, hoţii nu au putut folosi niciunul dintre echipamente, deoarece fuseseră blocate de la distanţă.
În ultimele câteva săptămâni, a existat un număr tot mai mare de rapoarte conform cărora trupele ruse au furat echipamente agricole, cereale şi chiar materiale de construcţie - dincolo de jefuirea pe scară largă a reşedinţelor. Dar scoaterea utilajelor agricole valoroase dintr-o reprezentanţă John Deere din Melitopol vorbeşte despre o operaţiune din ce în ce mai organizată, una care foloseşte chiar şi transportul militar rusesc ca parte a furtului. CNN a aflat că echipamentul a fost scos de la un dealer Agrotek din Melitopol, care a fost ocupat de forţele ruse de la începutul lunii martie. În total, echipamentul furat este evaluat la aproape 5 milioane de dolari. Numai combinele valorează 300.000 USD fiecare.
CNN nu numeşte un contact din Melitopol familiarizat cu detaliile cazului pentru propria lor siguranţă. Contactul a spus că procesul a început cu confiscarea a două combine, un tractor şi o semănătoare. În următoarele câteva săptămâni, totul a fost furat: în total 27 de maşini agricole. Unul dintre camioanele cu platformă folosit şi surprins de cameră, avea un „Z" alb pictat pe el şi părea a fi un camion militar. CEO-ul dezvăluie de ce a cerut armatei ucrainene să-i bombardeze conacul. Contactul a spus că există grupuri rivale de trupe ruseşti: unii urmau să vină dimineaţa, iar alţii seara.
O parte din maşini au fost duse într-un sat din apropiere, dar unele dintre ele au pornit într-o călătorie lungă pe uscat către Cecenia, la mai mult de 700 de mile distanţă. Rafinamentul utilajelor, care sunt echipate cu GPS, a făcut ca deplasarea acestuia să poată fi urmărită. Ultima dată a fost urmărită până în satul Zakhan Yurt din Cecenia. Echipamentul transportat către Cecenia, care includea combine agricole -- poate fi, de asemenea, controlat de la distanţă. „Când invadatorii au condus combinekle furate, în Cecenia, şi-au dat seama că nici măcar nu le puteau porni, deoarece erau blocate de la distanţă", a spus contactul.
Echipamentul pare să lâncezească acum la o fermă de lângă Grozny. Dar contactul a spus că „se pare că atacatorii au găsit consultanţi în Rusia care încearcă să ocolească protecţia". „Chiar dacă vând maşinile de recoltat drept piese de schimb, vor câştiga nişte bani", a spus contactul. Alte surse din regiunea Melitopol spun că furtul de către unităţile militare ruse s-a extins şi la cerealele ţinute în silozuri, într-o regiune care produce sute de mii de tone anual. O sursă a declarat pentru CNN că „ocupanţii oferă fermierilor locali să-şi împartă profiturile în proporţie de 50% până la 50%". Dar fermierii care încearcă să lucreze în zonele ocupate de trupele ruse nu pot să-şi mute produsele.
„Niciun siloz nu funcţionează. Niciunul din porturi nu funcţionează. Nu veţi lua acest cereale din teritoriul ocupat nicăieri." Deci, forţele ruse pur şi simplu iau cerealele, a spus sursa. „Le fură, le duc în Crimeea şi gata". Săptămâna trecută, primarul Melitopolului a postat un videoclip în care se vede un convoi de camioane care pleacă din Melitopol presupus încărcat cu cereale. "Avem dovezi clare că au descărcat cereale din silozull oraşului Melitopol. Au jefuit silozul şi mai multe ferme private", a declarat primarul pentru CNN.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu