Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Revoluție cu turnură neașteptată: 27 de agenți secreți vor fi spânzurați în Sudan

Postat la: 31.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un tribunal sudanez a condamnat luni la pedeapsa capitală 27 de membri ai serviciului de informaţii, care au fost judecaţi pentru moartea unui manifestant în decembrie 2018, a transmis un corespondent AFP, potrivit Agerpres. Găsite vinovate pentru că au torturat până la moarte un manifestant ce era reţinut într-o clădire a serviciului de informaţii, cele 27 de persoane au fost condamnate la moarte prin spânzurare, potrivit judecătorului Sadok Albdelrahmane.

Victima era un profesor, Ahmed al-Kheir Awadh, care a fost lovit şi torturat până a decedat, după arestarea sa la finalul lunii ianuarie de către membri ai serviciului de informaţii într-o localitate din statul Kassala, în estul ţării, a indicat judecătorul.

Pe 19 decembrie 2018, sute de sudanezi au început să demonstreze în mai multe oraşe din ţară în urma deciziei guvernamentale de a tripla preţul pâinii în plină criză economică. Această mişcare s-a transformat într-o revoltă care a dus, pe 11 aprilie, la destituirea de către armată a preşedintelui Omar al-Bashir, după 30 de ani de monopol al puterii.

Cel puţin 177 de persoane au fost ucise în represiune, potrivit Amnesty, şi peste 250, conform unui comitet al medicilor sudanezi, apropiat manifestanţilor, în special într-un masacru petrecut pe 3 iunie în faţa cartierului general al armatei, la Khartoum.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE