Reuters dezvăluie că Ucraina cere tot mai multe bombe cu fragmentație controversate, din SUA
Postat la: 07.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ucraina şi-a extins cererea de bombe cu fragmentaţie controversate din partea Statelor Unite pentru a include o armă ale cărei submuniţii doreşte să le lanseze din drone împotriva forţelor ruse, au indicat doi membri ai Congresului american, potrivit Reuters.
Kievul le-a solicitat unor membri ai Congresului să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a aproba trimiterea acestor arme, însă nu este deloc sigur că administraţia Biden îşi va da acordul. Muniţiile cu fragmentaţie, interzise de peste 120 de state, eliberează un mare număr de bombe mai mici care pot ucide la întâmplare pe o mare suprafaţă, punând în pericol civilii.
Ucraina solicită bombe MK-20, ale căror submuniţii să le lanseze din drone, au declarat democraţii Jason Crow şi Adam Smith, membri în Comisia pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanţilor. Această solicitare se adaugă celei pentru obuze de artilerie de 155 mm cu fragmentaţie pe care Ucraina le-a cerut deja, au menţionat ei. Potrivit acestora, oficiali ucraineni le-au solicitat deja la conferinţa de securitate de la Munchen unor membri ai Congresului să facă presiuni pentru acordul Casei Albe. Senatorul republican Lindsey Graham, care a participat la conferinţa de la Munchen, a confirmat solicitarea oficialilor ucraineni şi a spus că îi va da curs în această săptămână.
Ucraina speră că muniţiile cu fragmentaţie îi vor oferi un avantaj în lupta de uzură împotriva forţelor ruse în estul ţării. Guvernul ucrainean a declarat în mod public că doreşte muniţie americană cu fragmentaţie, însă despre solicitarea de MK-20 (cunoscute şi ca CBU-100) nu s-a mai vorbit anterior. Ucraina vrea ca obuzele de artilerie - muniţii convenţionale îmbunătăţite cu utilizare duală (DPICM) - să oprească atacurile în 'valuri umane' ale Rusiei pentru cucerirea oraşului Bahmut, au explicat cei doi membri ai Congresului.
Bombele MK-20 sunt lansate din avion, se deschid în coborâre şi eliberează peste 240 de submuniţii în formă de săgeţi.
Armata ucraineană consideră că aceste submuniţii 'au o mai bună capacitate de a străpunge blindajul' decât armele pe care le lansează acum din drone, a spus Adam Smith.
Jason Crow, veteran al armatei, a afirmat că ar putea să sprijine livrarea de MK-20 cu asigurări din partea ucrainenilor că vor înlătura submuniţiile şi 'vor folosi (MK-20) într-o utilizare fără fragmentaţie'.
Textron Systems Corporation a încetat să mai producă MK-20 în 2016 după ce SUA au oprit vânzările către Arabia Saudită, însă un consilier din Congres a afirmat că există peste un milion de astfel de bombe în rezervele armatei americane.
Un tratat din 2008 care interzice fabricarea, folosirea şi depozitarea muniţiilor cu fragmentaţie a fost adoptat de 123 de ţări, printre care şi majoritatea membrilor NATO, însă SUA, Rusia şi Ucraina nu au aderat la el.
O lege din 2009 interzice exportul de muniţii cu fragmentaţie cu rate de eşec mai mari de 1%, ceea ce acoperă practic tot arsenalul militar american. Preşedintele Joe Biden poate ridica această interdicţie.
Atât forţele ucrainene, cât şi cele ruse au folosit astfel de arme de când Rusia a capturat pentru prima dată teritorii ucrainene în 2014, potrivit relatărilor presei şi unor organizaţii pentru drepturile omului.
Armata SUA cheltuieşte peste 6 milioane de dolari anual pentru a dezafecta obuze de artilerie de 155 mm cu fragmentaţie şi alte muniţii vechi, conform documentelor bugetare.
Livrarea de DCIPM ar atenua deficitul de alte obuze de 155 mm, a afirmat un consilier din legislativ, potrivit căruia există un oarecare sprijin în Congres şi majoritatea republicanilor sunt 'destul de receptivi' la cererile Ucrainei.
Crow a precizat că se opune furnizării de DCIPM Ucrainei din cauza ratei mari de eşec a submuniţiilor, care ar înrăutăţi problema deja de proporţii a muniţiilor neexplodate în această ţară.
Potrivit Departamentului de Stat, circa 174.000 km2 - aproape o treime - din teritoriul Ucrainei sunt contaminaţi cu mine terestre sau alte 'rămăşiţe explozive din război'.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu