Reuters: Administraţia Biden a trimis Congresului un raport clasificat despre strategia sa în legătură cu războiul din Ucraina
Postat la: 10.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Administraţia preşedintelui american Joe Biden a trimis Congresului un raport clasificat cu privire la strategia sa pentru războiul din Ucraina, la câteva luni după termenul limită din iunie impus de legea de cheltuieli bugetare, în valoare de zeci de miliarde de dolari, adoptată de Congres în aprilie, au declarat luni trei surse Reuters.
Un consilier al Congresului a declarat că raportul mult aşteptat a ajuns luni, dar congresmenii nu au avut încă ocazia să îl examineze. Alte două surse, care au solicitat anonimatul pentru a discuta o chestiune clasificată, au confirmat că raportul a fost livrat. Casa Albă nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.
Congresul a aprobat ajutoare şi asistenţă militară în valoare de aproape 175 de miliarde de dolari pentru Ucraina de la izbucnirea războiului şi pentru alte ţări aliate.
După luni de întârziere, Camera Reprezentanţilor, condusă de republicani, a adoptat în aprilie un proiect de lege privind cheltuieli suplimentare în valoare de 95 de miliarde de dolari, cerute de Casa Albă, care a inclus 61 de miliarde de dolari pentru finanţarea Ucrainei, precum şi miliarde de dolari pentru Israel, civilii din zonele de conflict din întreaga lume şi pentru „contracararea Chinei comuniste" în regiunea Indo-Pacific. Ca parte a acestui proiect de lege, Congresul a cerut administraţiei Biden să prezinte o strategie detaliată pentru Ucraina până la începutul lunii iunie.
Sprijinul lui Biden pentru Ucraina este susţinut de democraţi şi de mulţi republicani din Congres. Cu toate acestea, unii republicani au criticat administraţia sa pentru restricţionarea modului în care Ucraina poate utiliza echipamentele americane, de exemplu prin refuzul de a furniza arme care ar putea lovi ţinte din interiorul Rusiei. Washingtonul a restricţionat utilizarea armelor de teamă că ar escalada conflictul.
La câteva săptămâni după expirarea termenului pentru prezentarea raportului, unii membri ai Congresului s-au declarat frustraţi şi au spus că vor lua în considerare blocarea finanţării suplimentare. Într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters la sfârşitul lunii august cu privire la raport, senatorul Jim Risch, cel mai important republican din Comisia pentru relaţii externe a Senatului, a declarat că sprijină acordarea de asistenţă Ucrainei, dar nu o face orbeşte. „Încă din primele zile ale războiului lui Putin împotriva Ucrainei, am cerut administraţiei Biden-Harris o strategie privind modul în care SUA şi aliaţii noştri pot ajuta Ucraina să câştige războiul", a declarat Risch. „Când nu au răspuns solicitărilor noastre, am impus prin lege ca o strategie să fie trimisă Congresului, dar termenul limită a trecut fără niciun răspuns. Preşedintele Biden şi vicepreşedintele Harris ne datorează o strategie nu doar nouă, ci şi poporului american, iar neglijenţa lor sugerează că nu au una sau se tem să o împărtăşească", a comentat congresmenul republican.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 8.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 9.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 10.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu