Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Restricțiile noului lockdown impus în Anglia vor începe să fie ridicate abia în martie

Postat la: 05.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Câteva restricții vor începe să fie ridicate abia în luna martie, a atenţionat marţi un ministru al guvernului britanic, informează AFP.

„Când vom intra în (luna) martie, ar trebui să putem ridica unele dintre aceste restricţii, însă nu neapărat toate", a avertizat Michael Gove, însărcinat cu coordonarea acţiunii guvernului britanic, la postul Sky News. „Vom face tot ce putem pentru ca pe cât posibil cât mai multe persoane să fie vaccinate, în aşa fel încât să putem ridica progresiv restricţiile", a spus el. Noua tulpină identificată a virusului este cu 50-70% mai contagioasă, potrivit cercetătorilor britanici.

Astfel, pentru ca sistemul de sănătate să nu fie copleșit, premierul Boris Johnson a extins lockdown-ul deja aplicat pentru trei sferturi din populaţia Angliei. Noile restricții sunt printre cele mai dure măsuri luate din martie anul trecut și până acum. Şcolile, rămase până acum deschise, şi-au închis porţile până la jumătatea lunii februarie.

Până la mijlocul lui februarie, autorităţile speră să vaccineze toate persoanele de peste 70 de ani, precum şi personalul din sistemul medical, adică în jur de 13 milioane de persoane considerate ca făcând parte din categoria cu cel mai mare risc, datorită accelerării campaniei de vaccinare demarată pe 8 decembrie şi realizată în prezent cu două vaccinuri: Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford.

„Cu cât mai eficient va fi programul de vaccinare (...), cu atât mai uşor va fi să ridicăm restricţiile", a insistat ministrul, anunţând că săptămânile următoare vor fi „foarte, foarte dificile". Regatul Unit este una dintre ţările cele mai afectate din Europa, iar tendinţa s-a agravat în ultimele săptămâni. Bilanţul contaminărilor publicat în fiecare zi depăşeşte 50.000 de contaminări, iar luni a înregistrat un nou record, de aproape 59.000.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE