Refugiații ucraineni sunt obligați să-și vândă mașinile de lux dacă vor să mai primească ajutor social în Elveția!
Postat la: 27.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Consiliul de conducere al cantonului elvețian Aargau a decis că refugiații ucraineni trebuie să-și vândă mașinile - de cele mai multe ori, autovehicole de lux - sau să se descurce fără asistență socială, informează cotidianul Blick.
Guvernul cantonal este acum preocupat de egalitatea în fața legii: din 10 martie, ucrainenii cu statut de protecție vor fi supuși acelorași reguli ca toți ceilalți beneficiari ai asistenței sociale.
Potrivit Ordonanței cantonale de asistență socială (SPV), autovehiculele sunt considerate bunuri și, în principiu, acestea trebuie luate în considerare la calcularea necesității asistenței sociale.
În practică, aceasta înseamnă că vehiculul trebuie vândut, iar veniturile trebuie utilizate pentru subzistență înainte de a primi ajutor social. Sau, dacă păstrează mașina, refugiații trebuie să se descurce fără asistență socială.
Consiliul guvernamental a ajustat ordonanța corespunzătoare pentru persoanele care au nevoie de protecție, începând de pe 10 martie.
Aargau, ca majoritatea cantoanelor elvețiene, s-a abținut inițial de la luarea în calcul a vehiculelor, considerând că sunt necesare eventualei întoarceri iminente a refugiaților în țara lor.
Dar, practic, dacă persoanele cu statutul de refugiati nu se întorc în termen de 12 luni de la intrarea în Elveția în țara de origine, proprietatea asupra mijlocului de transport urmează să fie tratată conform regulilor generale de asistență socială, iar pentru a beneficia în continuare de asistență socială, mașina urmează să fie vândută.
Consilierul guvernamental din Lucerna, Guido Graf, abordase deja, la începutul anului, problema deținerii de mașini și a tratamentului inegal al beneficiarilor de asistență socială.
"Această situație conduce la un mare resentiment în rândul populației atunci când refugiații conduc într-un SUV și în același timp primesc asistență socială. Alte grupuri de refugiați nu înțeleg de ce ei nu au voie să aibă o mașină, dar ucrainenii au. Aceste diferențe nu mai pot fi explicate", a spus el într-un interviu pentru Blick .
În noiembrie anul trecut, Conferința Elvețiană pentru Asistență Socială (Skos) a recomandat cantoanelor și municipalităților să adapteze regulile pentru refugiații din Ucraina.
Inițial, autoritățile au decis cu privire la excepția regulilor în privința mașinilor refugiaților ucraineni, pentru că sperau ca ei să se poată întoarce în curând în țara de origine.
Dar acum majoritatea refugiaților se află în Elveția de aproape un an. Din punctul de vedere al Skos, reglementarea specială nu mai poate fi justificată. Este vorba despre egalitatea cu alți beneficiari de asistență socială.
Conferinţa recomandă, de asemenea, înăsprirea contabilităţii activelor după 12 luni. Refugiații ar trebui mai întâi sa-și epuizeze bunurile, înainte de a putea primi asistență socială.
"Prezumăm că majoritatea cantoanelor vor implementa recomandarea Skos", declară directorul general al instituției, Markus Kaufmann, cu privire la regula privind deținerea de mașini. Mai multe cantoane care au fost contactate confirmă acest lucru.
Cu toate acestea, implementarea nu este atât de ușoară. "Mașinile trebuie mai întâi declarate, înainte de a putea fi scoase pe piață". Acest proces costă, conform Conferinței de Asistență Socială din St. Gallen, aproximativ 14% din valoarea vehiculului. În plus, nu orice mașină poate fi vândută.
Beneficiarii trebuie să se întrebe dacă renunțarea la mașină merită în raport cu efortul implicat. "Nu ar trebui să fie întotdeauna cazul", subliniază Kaufmann.
Potrivit Skos, biroul de asistență socială poate cere ca alternativă depunerea plăcuței de înmatriculare, cu condiția ca cantonul să aibă temeiul legal pentru aceasta.
Unele cantoane și comune tratează cu atenție situația. "Cel puțin unele cantoane nu au acceptat în trecut mașini de lux de la beneficiari ucraineni de asistență socială", spune Kaufmann.
Cantonul Berna, spre exemplu, a decis relativ repede să vândă mașini scumpe. În acest sens, se aplică aceleași reguli ca și pentru ceilalți beneficiari de ajutor social.
La un an de la izbucnirea războiului, marea majoritate a refugiaților ucraineni sunt încă dependenți de asistență socială în Elveția.
De exemplu, în august anul trecut, procentul a fost de 91% în cantonul Berna, iar astăzi este de 87%. Și în alte cantoane, proporția persoanelor care primesc asistență socială nu s-a schimbat semnificativ.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu