Război, extremă urgență: Vântul suveranismului mătură Europa - Extrema dreaptă germană pune la îndoială apartenența la NATO
Postat la: 15.12.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Co-liderul partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla, a declarat că Germania va trebui să-şi reconsidere apartenenţa la NATO dacă Alianţa, dominată de SUA, nu va ţine cont de interesele ţărilor europene, "inclusiv interesele Rusiei".
"Europa a fost forţată să implementeze interesele Statelor Unite. Respingem acest lucru", a declarat Tino Chrupalla pentru cotidianul german Welt.
"NATO nu este în prezent o alianţă de apărare. O comunitate de apărare trebuie să accepte şi să respecte interesele tuturor ţărilor europene, inclusiv interesele Rusiei", a adăugat Chrupalla.
"Dacă NATO nu este capabilă să asigure acest lucru, Germania trebuie să se întrebe în ce măsură această alianţă ne este încă utilă", a adăugat co-liderul AfD.
Partidul de extremă dreapta este creditat cu 18-19% în intenţiile de vot în sondaje înaintea alegerilor generale anticipate care vor avea loc pe 23 februarie, în urma votului de încredere programat luni şi care ar trebui să ducă la dizolvarea Bundestagului. Cancelarul Olaf Scholz însuşi a dat startul dizolvării prin depunerea cererii de moţiune de cenzură după prăbuşirea coaliţiei sale de guvernare în noiembrie.
Scorul AfD plasează partidul înaintea social-democraţilor lui Olaf Scholz, creditaţi cu 16-17% şi în spatele blocului conservator CDU-CSU, care conduce în sondaje cu 31-32% din intenţiile de vot.
AfD are puţine şanse să formeze un guvern, deoarece celelalte partide au exclus orice cooperare cu partidul de extremă dreapta.
Dar partidul a putut obţine succese electorale notabile, după o victorie spectaculoasă în Turingia, unul dintre landurile din fosta Germanie de Est comunistă.
Partidul de extremă dreaptă a criticat puternic sprijinul militar al Germaniei pentru Ucraina şi a cerut încetarea rapidă a războiului provocat de Rusia în 2022.
"Guvernul german trebuie să ajungă în sfârşit la punctul în care vrea să pună capăt războiului", a spus Chrupalla, a cărei colegă Alice Weidel va conduce lista AfD în calitate de candidată a partidului la funcţia de cancelar.
"Rusia a câştigat acest război. Realitatea i-a prins din urmă pe cei care pretind că vor să facă Ucraina capabilă să câştige războiul", a spus politicianul de extremă dreapta.
Conflictul din Ucraina este de aşteptat să fie una dintre temele principale ale campaniei. Cancelarul Scholz a promis sprijin durabil pentru Ucraina, dar a îndemnat la prudenţă, deoarece speră să atragă vocile pacifiste, care sunt deosebit de numeroase în estul Germaniei.
Cancelarul a rezistat apelurilor de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune pe care Kievul le-ar putea folosi pentru a lovi teritoriul Rusiei, pe fondul temerilor că Germania ar putea fi atrasă în conflict, şi a avut recent un contact direct cu preşedintele rus Vladimir Putin.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fostul dictator sirian Bashar al-Assad deține proprietăți imobiliare in România conform unei liste publicate de Wall Street Journal
Odată cu căderea regimului fostului președinte sirian Bashar al-Assad, a început o „vânătoare internațională" pentru bunurile familiei și ale asociaților săi, a declarat fostul oficial de la Casa Albă Andrew Tabler, care a urmărit bunurile membrilor familiei fostului lider sirian, pentru The Wall Street Journal.
-
Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
Doamna avocat dr. Ana-Maria Mihălcescu (Baroul București) a făcut o analiză juridică a situației create în România în data de 6 decembrie, când CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale. Cât privește deciziile Curții Constituționale a României referitoare la alegerile pentru Președintele României, constatăm că în prezent există două decizii contradictorii ale acestei instanțe, spune, printre altele, avocatul, citată de Cotidianul.ro.
-
„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
„Ce poate fi mai periculos pentru UE decât o putere care se agăța de pro-europenism ca să justifice anulări de alegeri și prelungiri de mandate prezidențiale?", se întreabă Alexandru Gussi, profesor la Universitatea din București.
-
AI poate crea acum o replică a personalității tale. Un interviu de doar două ore este suficient, potrivit unei cercetări a Stanford și Google DeepMind
Imaginați-vă că vă așezați într-un fotoliu și discutați timp de două ore cu un model AI. O voce prietenoasă te ghidează printr-o conversație care variază de la copilărie, de la cariera ta, până la gândurile pe care le ai cu privire la intenția de a emigra, de pildă.
-
„De ce mă spionează friteuza mea?" - Intervenție a autorităților în Marea Britanie după ce s-a aflat că electrocasnice chinezești ascultă ce vorbesc proprietarii
Producătorii de dispozitive inteligente vor primi noi instrucțiuni cu privire la modul de respectare a legilor privind protecția datelor, a anunțat o autoritate de supraveghere britanică, după ce s-a descoperit că friteuzele cu aer pot asculta conversațiile din casă.
-
Cum acționează femeia care îi demască pe hoții din Italia. A devenit virală pe internet: "Este misiunea mea"
Monica Poli, o femeie din Veneția care a lucrat într-un magazin de haine din Londra înainte de a se întoarce în orașul ei natal, încearcă să lupte împotriva criminalității pe străzile din Italia. Ea chiar a identificat și niște hoți.
-
Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
Bulgaria și România pot adera pe deplin la spațiul Schengen fără frontiere din ianuarie 2025, după ce miniștrii de Interne din cele 27 de state membre au luat această decizie la Bruxelles în această săptămână.
-
Război, extremă urgență: Vântul suveranismului mătură Europa - Extrema dreaptă germană pune la îndoială apartenența la NATO
Co-liderul partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla, a declarat că Germania va trebui să-şi reconsidere apartenenţa la NATO dacă Alianţa, dominată de SUA, nu va ţine cont de interesele ţărilor europene, "inclusiv interesele Rusiei".
-
Ce știm despre dronele misterioase care bâzâie deasupra New Jersey
Misterul continuă să planeze după aproape o lună de observări de drone deasupra New Jersey, stârnind teamă în rândul locuitorilor și dezbateri aprinse cu privire la ce sunt obiectele zburătoare - și dacă acestea sunt drone.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 5."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 8.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu