Războiul gazelor: UE îi ține ostatici pe cetățenii europeni!
Postat la: 05.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În timp ce Frans Timmermans anunță o revenire la mitul independenței totale a Europei față de gazul rusesc și de combustibilii fosili, același gaz rusesc nu mai este brusc pompat prin conductele Gazprom în Germania și Polonia.
A fost consultată populația cu privire la întreruperea ideologică a alimentării cu gaz? Desigur, intervenția militară rusă în Ucraina pare să permită tot felul de excese, dar poate că ne putem gândi totuși la interesele europenilor - dacă nu cumva este deplasat, desigur? Europa este în mod obiectiv "dependentă" de gazul și de combustibilii fosili ruși, după cum ne amintește Géo, pe bună dreptate și în mod clar, în acest articol din 3 martie anul acesta. Într-adevăr, Europa importă 40% din gazele sale naturale din Rusia. Pe fondul unei rusofobii galopante, liderii europeni se întorc la mitul energiilor alternative, scrie Reseau International.
Iar Frans Timmermans, în numele Comisiei Europene, a anunțat că Europa a mers foarte departe în sancțiunile împotriva Rusiei, că ar putea și ar trebui să meargă și mai departe și în special... își produce propria energie. Evident, ar fi păcat să ratăm o ocazie de aur, să putem lua decizii contraproductive... Logica, după cum se poate citi în Géo, a fost de a lăsa sectorul energetic în afara sancțiunilor: "Și asta de teamă să nu provoace o creștere și mai mare a prețului petrolului și al gazelor, care au atins deja maxime recorduri în ultimele zile. Dar și pentru că Europa 'nu are alternativă' la combustibilii fosili din Rusia", insistă Sophie Méritet, conferențiar de economie la Universitatea Paris Dauphine-PSL, specializată în energie.
Dar Timmermans, care pare că se mișcă într-o lume paralelă, spune că trebuie să ne îndreptăm foarte repede către energia regenerabilă, "că este posibil, dar va dura ceva timp", deci trebuie să ne mișcăm foarte repede. Nu se poate spune că acesta este un discurs foarte inovator și, din moment ce nu a funcționat până acum, trebuie să revenim la el. Așa să fie. Între timp, economia trebuie să funcționeze și are nevoie de energie, oamenii trebuie să trăiască normal și au nevoie de energie. Cu toate acestea, aflăm foarte discret din presa rusă că: "Pomparea gazului prin conducta Yamal-Europa prin Polonia către Germania a fost oprită. Potrivit operatorului de transport de gaze Gascade, acest lucru s-a întâmplat în dimineața zilei de 3 martie - în ciuda faptului că Gazprom rezervase capacitatea gazoductului pentru întreaga zi."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu