Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Răsturnare de situaţie: Ţara care se vindecase de coronavirus începe să se închidă din nou şi anunţă al doilea val "extrem de grav"

Postat la: 20.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

China a impus noi restricţii prin închiderea şcolilor şi anularea mai multor zboruri pe măsură ce noile infecţii cu coronavirus au continuat să alarmeze autorităţile de la Beijing, scrie Business Insider.

Capitala ţării nu a înregistrat niciun caz transmis la nivel local pentru o perioadă de 57 de zile până la izbucnirea focarului de săptămâna trecută.

Autorităţile au raportat 31 de cazuri în Beijing până pe 16 iunie, ducând totalul din capitala chineză la 137, cel mai mare număr de când pandemia a fost adusă sub control în luna martie până în prezent. Cai Qi, Secretarul Partidului Comunist din Beijing, a descris situaţia actuală ca fiind „extrem de gravă".

Rapoartele ziarelor deţinute de statul chinez sugerează că noul focar ar avea originea într-o piaţă alimentară din Beijing.

Marţi, oficialii oraşului au crescut nivelul de alertă la nivelul doi (din patru). Ulterior, autorităţile au anulat zeci de zboruri, au blocat în totalitate cartierele din jurul pieţei şi au închis şcolile, într-o efort de a ţine sub control numărul de infecţii.

Piaţa în cauză este vizitată zilnic de mii de oameni şi furnizează 80% din totalul de carne şi legume al oraşului, potrivit BBC, ceea ce complică tot mai mult controlarea focarului.

„Nu putem elimina din calcul scenariul în care numărul de cazuri va creşte pentru o anumită perioadă de timp", spune Pang Xinghuo, membru al diviziei de control al bolilor din cadrul guvernului chinez.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE