Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












​Putin şi Zelenski au discutat telefonic despre conflictul din estul Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru armistiţiul care începe astăzi

Postat la: 27.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au discutat duminică, telefonic, despre comflictul din estul Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru armistiţiul care începe pe 27 iulie, au anunţat birourile acestora.

Negociatorii ucraineni, ruşi şi ai OSCE au convenit o încetare completă a focului între forţele guvernamentale şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, de la sfârşitul lunii iulie, suspendând conflictul militar care a provocat peste 13.000 de morţi începând din 2014. "Liderii au convenit că există necesitatea unei implementări urgente a unor măsuri suplimentare pentru susţinerea armistiţiului din Donbas", a anunţat biroul preşedintelui Zelenski.

Zelenski a venit la putere anul trecut cu promisiunea încetării conflictului. De atunci, Ucraina şi Rusia au implemetat unele măsuri de creştere a încrederii, inclusiv schimburi de prizonieri şi retragerea treptată a trupelor, îm zonele desemnate. Putin i-a spus lui Zelenski că decizia Ucrainei de a organiza alegeri regionale în 2020 contravine cu acordurile de pace de la Minsk care au rolul să rezolve conflictul.

Kievul intenţionează să organizeze alegeri locale în octombrie, la nivel naţional, cu excepţia regiunilor Doneţk şi Luhansk. Biroul lui Zelenski a arătat că preşedinte ucrainean i-a spus lui Vladimir Putin că sunt necesari noi paşi pentru a elibera cetăţenii ucraineni care sunt reţinuţi în estul Ucrainei, Crimeea şi Rusia. Ucraina şi Rusia sunt în conflict din 2014, când Moscova a preluat peninsula Crineea şi a susţinut rebeliunea din estul ţării. Luptele majore au luat sfârşit în urna unui acord de încetare a focului convenit în Belarus în 2015, dar au încă ciocniri regulate, în care mor civili, soldaţi ucraineni şi separatişti.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE