Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin amenință să trimită submarine nucleare "mult dincolo de Europa de Est: "Pregătește Rusia pentru un război pe scară largă împotriva NATO"

Postat la: 13.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat intenția de a extinde capacitățile navale rusești în zone cu mult dincolo de Ucraina și Europa de Est, probabil într-un efort de a consolida și extinde capacitatea Rusiei de a amenința Occidentul, arată o analiză publicată de think-tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Putin a participat pe 11 decembrie la ceremonia de ridicare a drapelului pentru două submarine cu rachete strategice cu propulsie nucleară: transportatorul de rachete de croazieră Krasnoyarsk (submarin clasa Yasen-M) și transportorul intercontinental de rachete balistice Emperor Alexander III (submarin clasa Borei-A). Evenimentul a avut loc la șantierul naval Sevmash, fabrică din Severodvinsk, regiunea Arhangelsk. Putin a declarat că cele două noi submarine s-ar alătura Flotei Pacificului Rusiei (Districtul Militar de Est) pentru a apăra granițele de Est ale Rusiei.

Liderul de la Kremlin a adăugat că Rusia intenționează să consolideze cantitativ marina rusă și să consolideze puterea navală a Rusiei în Arctica și Orientul Îndepărtat și în Marea Neagră, Baltică și Caspică. Putin a susținut că șantierul Sevmash are comenzi să transfere, în următorii ani, trei submarine din clasa Borei-A și încă cinci submarine din clasa Yasen-M către marina rusă.

"Construcția și lansarea de noi ambarcațiuni navale sunt întreprinderi costisitoare și consumatoare de timp, iar interesul lui Putin de a extinde capacitățile navale rusești în toate zonele în care Rusia are o bază navală sugerează că liderul rus ar putea intenționa să includă expansiunea navală ca parte a efortului pe termen lung de extindere a forței militare rusești în alte părți ale lumii.

Efortul de restructurare și expansiune pe termen lung al armatei ruse urmărește să pregătească Rusia pentru un viitor război convențional pe scară largă împotriva NATO, iar angajamentul de a trimite resurse navale costisitoare în zone dincolo de Ucraina și Europa de Est are ca scop probabil să amenințe NATO și aliații săi în mai multe regiuni.

Kremlinul a subliniat în mod obișnuit că Rusia este o putere navală a Pacificului, aflată în căutarea unui parteneriat de apărare egal cu China. Rusia s-a angajat în poziții navale în Marea Okhotsk în mai 2023, cu scopul de a descuraja continuarea sprijinului japonez pentru Ucraina.

Tot pe 11 decembrie, Putin a participat la o întâlnire privind dezvoltarea economică a zonei arctice a Rusiei. Liderul de la Kremlin a subliniat în fața audienței interesul strategic al Rusiei în zona Arctică, o regiune în care Moscova ar putea intenționa să consolideze capacitățile navale, având în vedere recenta aderare a Finlandei la NATO și viitoarea intrare a Suediei în alianță.

Nu este clar dacă producătorii navali ruși vor putea produce ambarcațiuni navale strategice la scara și calitatea dorite de Kremlin în următorii ani, deși Rusia continuă eforturile de a-și mobiliza treptat baza industrială de apărare (DIB) și ar putea decide să concentreze aceste eforturi asupra tuturor producătorilor navali ai Rusiei", se arată în analiza ISW.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE