Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorul general al Statului New York îi investighează pe Donald Trump şi Organizaţia Trump pentru manipularea valorii activelor preşedintelui SUA

Postat la: 25.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Informaţia a fost inclusă într-un document înregistrat luni la un tribunal al statului New York din Manhattan, prin care procurorul general James cere ca Trump Organization, Eric Trump şi alţii să respecte citaţiile trimise de biroul ei.

Potrivit avocaţilor procurorului general, citaţiile au fost emise în cadrul "investigaţiei civile în curs referitoare la posibile fraude sau ilegalităţi", adăugând că nu s-a stabilit că a fost încălcată vreo lege.

Alan Garten, director juridic al Trump Organization, unde Eric Trump este vicepreşedinte executiv, a declarat că această companie a încercat să coopereze cu James, care este democrată, în timp ce preşedintele republican încearcă să obţină un al doilea mandat.

"Trump Organization nu a făcut nimic greşit. Procurorul general din New York continuă să hărţuiască compania pe măsură ce ne apropiem de alegeri (iar înregistrarea acestui document în prima zi a convenţiei republicane) confirmă încă o dată că investigaţia aceasta este doar politică", a afirmat Garten.

James a spus că a început investigaţia după ce fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a afirmat în timpul unei audieri în Congres că declaraţiile financiare ale preşedintelui au umflat valoarea unor active, pentru a economisi bani din împrumuturi şi asigurări, şi a redus valoarea altor active pentru a reduce taxele pe proprietăţile imobiliare.

Ea a mai spus că Eric Trump "a fost implicat îndeaproape" în una sau mai multe tranzacţii analizate şi "nu a avut un motiv plauzibil" să refuze să depună mărturie în urma citaţiei.

Sunt investigate patru proprietăţi, în special una cu o suprafaţă de 85,8 hectare din Comitatul Westchester, la nord de New York City, numită Seven Springs Estate.

James analizează o deducere fiscală de 21,1 milioane de dolari pentru Seven Springs, în 2015, după donarea unei "servituţi de conservare", în urma incapacităţii lui Donald Trump de a construi un teren de golf sau un complex rezidenţial pe proprietate.

Alte proprietăţi investigate includ 40 Wall Street din Manhattan, Trump National Golf Club din Los Angeles şi Trump International Hotel and Tower din Chicago.

Procurorul general afirmă că ultima proprietate, care ocupă un sfert de milă de-a lungul Chicago River, a fost omisă din declaraţia fiscală ("Statement of Financial Condition") a lui Donald Trump din 2009.

James a spus că "un volum semnificativ de documente citate au fost administrate, dar că există un impas în privinţa altora".

"De luni de zile, Trump Organization a exprimat pretenţii lipsite de fundament, într-un efort de a proteja dovezi de o investigaţie legală a afacerilor sale financiare. Au blocat, au reţinut documente, au instruit martorii, inclusiv Eric Trump, să refuze să răspundă sub jurământ la întrebări", a arătat procuroarea.

Într-un litigiu separat, Donald Trump s-a luptat un an de zile pentru a bloca punerea în aplicare a unei citaţii a procurorului districtual din Manhattan Cyrus Vance, care cere declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump aferente unei perioade de opt ani, în legătură cu o anchetă penală.

O curte federală de apel va audia argumentele lui Trump pe 1 septembrie, după ce un judecător a refuzat să anuleze citaţia procurorului Vance.

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis luna trecută că Trump nu are dreptul la imunitate în investigaţia lui Vance.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE