Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prințul moștenitor saudit promite că asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi vor fi aduși în fața justiției

Postat la: 25.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a promis miercuri că ucigașii jurnalistului Jamal Khashoggi vor fi aduși în fața justiției, în primele sale comentarii publice după ce asasinarea ziaristului disident a declanșat reacții de condamnare la nivel internațional, scrie Reuters.

Adoptând un ton sfidător, prințul Mohammed bin Salman le-a declarat investitorilor străini sosiți la un important forum de afaceri desfășurat la Riad că toată vâlva generată de uciderea lui Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul nu va face să deraieze procesul de reformă al regatului.

El a făcut aceste comentarii la doar câteva ore după ce președintele SUA Donald Trump a fost citat de Wall Street Journal spunând că prințul moștenitor, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, poartă principala responsabilitate pentru operațiunea care a dus la moartea lui Khashoggi.

„Vom dovedi lumii că cele două guverne (cel saudit și cel turc) cooperează pentru a pedepsi orice criminal, orice vinovat, și că în final justiția va prevala", a afirmat prințul Mohammed, în aplauzele asistenței.

„Incidentul care a avut loc este foarte dureros, pentru toți saudiții... Nu poate fi justificat", a mai spus el.

Prințul Mohammed a dat asigurări că Arabia Saudită și Turcia vor lucra împreună „pentru a obține rezultate" într-o anchetă comună și a descris cooperarea dintre cele două țări drept „specială", în pofida criticilor venite din partea Ankarei în acest caz.

De altfel, Erdogan a vorbit cu prințul Mohammed miercuri, iar cei doi au discutat despre pașii necesari pentru a aduce la lumină toate aspectele referitoare la moartea lui Khashoggi, a declarat o sursă din cadrul președinției turce, potrivit Reuters.

Însă, poate în cea mai directă dovadă a relațiilor tensionate, unul dintre consilierii lui Erdogan a scris într-un ziar turc că prințul Mohammed are „mâinile pătate de sânge".

Autoritățile saudite nu au dorit să răspundă cererilor de a comenta declarațiile lui Trump sau ale consilierului lui Erdogan, însă prințul moștenitor Mohammed a prezentat o imagine diferită a relațiilor cu Turcia.

„Sunt acum unii care încearcă să profite de această situație dureroasă pentru a crea o scindare între Arabia Saudită și Turcia. Vreau să le transmit mesajul că nu vor reuși să facă acest lucru, nu atât timp cât vor fi un rege pe nume Salman bin Abdulaziz și prinț moștenitor numit Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, iar în Turcia un președinte numit Erdogan", a spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE