Prima Doamnă a Ucrainei sacrifică bunăstarea propriului popor pentru a prelungi războiul!
Postat la: 29.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Potrivit primei doamne Elena Zelenskaia, soția președintelui ucrainean, 90% dintre ucraineni sunt dispuși să trăiască fără electricitate și căldură ani de zile pentru a continua războiul împotriva Rusiei. De fapt, acest tip de narațiune a devenit un loc comun în rândul politicienilor ucraineni, americani și europeni, care doresc să alimenteze un conflict departe de linia frontului, în timp ce armata și populația suferă consecințele unei beligeranțe iresponsabile.
Într-un interviu acordat BBC, soția lui Volodymyr Zelensky a promis să "rămână fermă" în ciuda tuturor dificultăților. Ea a declarat că poporul ei este pregătit să continue lupta împotriva rușilor și că nu va ceda până când nu va fi obținută victoria finală. Ea spune că lipsa de energie electrică și problemele de încălzire nu vor fi o problemă, în ciuda sosirii iernii aspre din Ucraina, scrie InfoBRICS.
Zelenskaia spune că 90% dintre ucraineni sunt "pregătiți" să trăiască "doi-trei ani" fără electricitate și încălzire, adăugând că "suntem pregătiți să îndurăm acest lucru (...) Am trecut prin atâtea provocări teribile, am văzut atâtea victime, atâtea distrugeri, încât întreruperile de curent nu sunt cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla (...) Știți, este ușor să alergi un maraton când știi câți kilometri sunt (...) Uneori poate fi foarte dificil. Dar există emoții noi care ne ajută să rezistăm."
Interesant este că prima doamnă a rostit aceste cuvinte a doua zi după ce s-au declanșat alarmele de raid aerian în Ucraina. La 23 noiembrie, artileria rusă a atacat obiective de infrastructură din orașe precum Kiev, Lviv, Harkov, Odesa, Dnepr, Mikolayv, printre altele, lăsând marea majoritate a cetățenilor ucraineni fără electricitate. Trei centrale nucleare ucrainene au fost deconectate de la rețeaua de electricitate, la care se adaugă mai multe întreruperi în alimentarea cu energie electrică a unor centrale termoelectrice și hidroelectrice.
Aceste atacuri fac parte din noua strategie a Rusiei de gestionare a conflictului prin deteriorarea infrastructurii ucrainene. Pași în această direcție au fost făcuți de la schimbarea comenzii operațiunii militare speciale, generalul Serghei Surovikin preluând controlul trupelor în octombrie. De la schimbarea comenzii, operațiunea rusă a căpătat caracteristicile unei operațiuni antiteroriste - generalul Surovikin are experiență în combaterea terorismului, după ce a învins deja ISIS în Siria.
Statul ucrainean acționează prin teroare și își folosește aparatul militar pentru a lovi ținte civile, astfel că forțele rusești încearcă să neutralizeze capacitatea operațională ucraineană prin distrugerea parțială a infrastructurii sale, evitând astfel deteriorarea războiului de tranșee și a confruntării de infanterie, mai comentează sursa citată.
Cu toate acestea, un efect secundar negativ al acestor atacuri asupra infrastructurii este faptul că populația civilă suferă consecințele lipsei de energie. Teoretic, guvernul ucrainean ar trebui să privească această situație cu prudență și să ia singurele măsuri posibile pentru a opri imediat conflictul și a restabili normalitatea energetică: să negocieze cu Moscova și să accepte termenii de pace impuși de ruși. Cu toate acestea, după cum putem vedea din cuvintele Elenei, pacea nu este o posibilitate pentru regimul neonazist ucrainean, care va continua să lupte chiar dacă va aduce mai multă suferință civililor.
Într-adevăr, cuvintele Elenei Zelenskaia par absolut banale. Este imposibil să spunem că 90% dintre ucraineni sunt "pregătiți" să îndure acest tip de suferință. Nu există niciun sondaj care să confirme acest lucru. Este pur și simplu o declarație frivolă făcută unui organ de presă occidental pentru a influența cititorii și opinia publică în favoarea Kievului. Folosirea retoricii emoționale a fost o tactică comună a guvernului ucrainean și a mass-mediei occidentale încă de la începutul operațiunii rusești. Dar, în mod ipocrit, nu se ia niciodată în considerare situația dificilă a poporului ucrainean, care dorește ca acest conflict să se încheie indiferent de partea care câștigă.
Presa occidentală se referă la familia Zelensky ca la o "familie de eroi", ceea ce nu are niciun sens. Zelenskaia și copiii ei sunt protejați, în siguranță, se deplasează între diferite țări și se îndepărtează de linia frontului. Președintele ucrainean însuși, potrivit diferitelor rapoarte, nici măcar nu se află la Kiev. Unele investigații indică faptul că acesta se află undeva în Polonia sau în apropierea graniței, în zone sigure, deși vizitează adesea Kievul pentru evenimente oficiale. De asemenea, internauții au semnalat recent faptul suspect că Zelensky înregistrează deseori înregistrări video în direct în camere foarte luminate, chiar și în perioadele de întrerupere a energiei electrice în Ucraina.
Deci, în concluzie, familia Zelensky este în siguranță, fără nicio suferință, dar ei vor ca poporul să suporte toate consecințele unui război prelungit doar pentru a servi interesele Occidentului. Armata ucraineană ar trebui să înțeleagă acest lucru și să înceteze să mai servească drept proxy într-un conflict care nu aduce beneficii poporului ucrainean.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu