Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prigojin s-a refugiat în singurul hotel din Belarus care nu are balcoane si geamuri care se pot deschide!

Postat la: 27.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Șeful PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a fost văzut la hotelul Green City din Minsk, potrivit mai multor canale Telegram, inclusiv BRIEF. Acesta este singurul hotel din Belarus ale cărui ferestre nu se deschid, asta pentru că este construit pe sistemul clădirilor de birouri.

În ultimii ani, mai mulți oameni importanți din Rusia au murit în condiții suspecte, după ce au căzut de la balcon. Imediat după ce a anunțat încheierea rebeliunii din Rusia, Prigojin a plecat în Belarus. Aici el a primit asigurări din partea președintelui Alexandr Lukașeno că nu va păți nimic.

Fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a făcut luni primele sale comentarii publice de la încheierea unei revolte de o zi a grupului său, afirmând că s-a aceasta s-a dorit a fi un protest față de desfășurarea ineficientă a războiului din Ucraina, neavând ca scop înlăturarea de la putere a guvernului de la Moscova, relatează Reuters preluat de Rador.

Principalele declaraţii din mesajul său audio de 11 minute publicat pe aplicația de mesagerie Telegram sunt următoarele:"Ca urmare a intrigilor și a unor decizii pripite, această unitate (Wagner) trebuia să înceteze să existe de la 1 iulie.

"Consiliul de comandanți s-a adunat, a prezentat toate informațiile luptătorilor și nimeni nu a fost de acord să semneze un contract cu Ministerul Apărării, pentru că toată lumea ştie perfect de bine că acest lucru ar fi dus la pierderea completă a capacității de luptă".

"Luptători cu experiență, comandanți experimentați ar fi fost pur și simplu zdrobiți și transformați în carne; nu și-ar fi putut folosi potențialul în luptă și experiența lor de luptă".

"Acei luptători care au decis că sunt gata să se transfere la Ministerul Apărării s-au transferat, dar au fost doar tr-un procen foarte mic, de 1-2%".

"Decizia de a transfera Wagner sub controlul Ministerului Apărării a fost luată în cel mai inoportun moment".

"Făceam o inventariere și urma să plecăm pe 30 iunie într-o coloană la Rostov și să predăm în mod public echipamentul lângă sediul SVO dacă nu ar fi existat o soluție".

"În ciuda faptului că nu am dat dovadă de nicio agresiune, s-au lansat atacuri cu rachete asupra noastră și imediat după aceea elicopterele au intervenit împotriva noastră. Aproximativ 30 de luptători ai PMC Wagner (Compania Militară Privată) au fost uciși, unii au fost răniți".

"Acesta a fost motivul principal pentru care Consiliul Comandanților a decis că ar trebui să începem să ne mișcăm imediat".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE