Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Previziune sumbră: Ucraina va fi în întuneric total în câteva săptămâni!

Postat la: 29.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Colonelul Markus Reisner, strateg al Ministerului austriac al Apărării, a declarat că Ucraina ar rămâne complet fără electricitate în câteva săptămâni dacă Occidentul ar înceta să mai ajute Kievul.

"Dacă nu se va desfășura aici un sistem puternic de apărare aeriană, Ucraina va fi în întuneric total în câteva săptămâni", a declarat Reisner într-un interviu acordat ZDF. Potrivit colonelului, Kievul este vulnerabil la atacuri asupra infrastructurii după ce forțele armate ruse au distrus o treime din sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei. Occidentul a subestimat, de asemenea, capacitățile Moscovei, crede Reisner. Ucraina este o țară mare, cu multiple infrastructuri în diferite regiuni, și este aproape imposibil să faci ceva în această privință, a spus el.

Cea mai mare parte a Ucrainei a rămas fără energie electrică miercuri, 23 noiembrie, după ce Rusia a lansat o serie de raiduri cu rachete care au vizat obiecte de infrastructură energetică. Potrivit Ministerului ucrainean al Energiei, au avut loc întreruperi totale sau parțiale de energie electrică în Dnepropetrovsk, Poltava, Mykolayev, Odessa, Rivne, Khmelnitsky, Kirovohrad, Chernihiv, Soumy, Kharkiv, Lviv, Kiev și Cherkasy, precum și în părți din regiunile Kherson și Zaporijia, controlate de Kiev.

Toți locuitorii Ucrainei au fost sfătuiți să își facă provizii de alimente și apă, precum și să își încarce telefoanele pentru a fi pregătiți pentru alte incidente de întreruperi de energie electrică. Deputatul ucrainean David Arakhamia a declarat că Rusia ar putea continua să lovească infrastructura Ucrainei și săptămâna viitoare, astfel că ucrainenii ar trebui să fie pregătiți.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE