ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină

Postat la: 15.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Israelul a declarat război legii și ordinii internaționale, acționînd împotriva instituțiilor care o asigură, scrie publicația germană Der Spiegel într-un editorial. Potrivit acesteia, Israelul atacă de mai multe zile cu tancuri misiunea ONU de menținere a păcii Unifil (United Nations Interim Force In Lebanon) din Liban, iar premierul Benjamin Netanyahu i-a cerut secretarului general al organizației, António Guterres, să retragă cît mai repede Căștile Albastre, acesta refuzînd categoric.

Forța ONU din Liban a fost autorizată de Consiliul de Securitate să monitorizeze încetarea focului între Israel și Hezbollah. „Ceea ce Netanyahu a exprimat în discursul său de duminică în limbaj așa zis compătimitor este o declarație de război împotriva ordinii mondiale. La aceasta se adaugă acțiunile Israelului din ultimele luni față de instituțiile care ar trebui să aplice regulile acestei ordini. În vîltoarea războaielor pe care Israelul le poartă, cu atacuri aeriene în Liban, Siria, Yemen, Cisiordania și Gaza, este ușor să pierdem din vedere faptul că în ultimul său discurs la Adunarea Generală a ONU de la New York, Netanyahu a inclus și instituțiile internaționale printre cele șapte fronturi pe care Israelul trebuie acum să lupte", scrie publicația.

Israelul a fost acuzat că ignoră avertismentele ONU, că refuză să părăsească Cisiordania și Fîșia Gaza, pe care CPI le-a declarat teritoriu ocupat, și că este gata să declare organizația umanitară palestiniană UNRWA (UNRWA) organizație teroristă, la egalitate cu Hamas. Jurnaliștii consideră că bombardarea turnului de veghe al sediului Unifil nu a fost accidentală, ci țintită.

Publicația germană acuză Germania de inactivitate. „Ordinea mondială este o entitate fragilă. Nicio putere singură nu o poate impune, dar este susținută de acordul națiunilor de a accepta regulile sale. Toate națiunile. O ordine care nu se aplică în mod egal tuturor va înceta curînd să se aplice oricui", mai scrie Der Spiegel. Reamintim că, la începutul lunii octombrie, ministrul israelian de externe Yisrael Katz a anunțat o interdicție de intrare în țară a lui Guterres. Înainte de aceasta, organismele ONU au acuzat în mod repetat Israelul de masacrarea civililor, inclusiv a copiilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE