Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Presa de la Phenian laudă "puterea invincibilă" a țării înainte de o aniversare militară majoră. Coreea de Nord ar putea testa luni o bombă atomică!

Postat la: 24.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presa de stat din Coreea de Nord a lăudat duminică "puterea invincibilă" a forțelor armate ale țării, în ajunul unei aniversări militare majore în care unii analiști prevăd o demonstrație de forță din partea regimului lui Kim Jong Un, transmite AFP.

Coreea de Nord sărbătorește luni cea de-a 90-a aniversare a Armatei Revoluționare Populare, după ce a efectuat o serie record de teste de armament de la începutul anului și până acum, inclusiv prima lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din ultimii cinci ani. De asemenea, SUA și Coreea de Sud spun că au observat o creștere recentă a activității la principalul sit de testare nucleară al Coreei de Nord și nu exclud posibilitatea ca Phenianul să testeze în curând o bombă atomică, pentru prima dată după 2017.

"Forțele noastre armate revoluționare au dobândit o putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora", a trâmbițat duminică agenția oficială KCNA, lăudând "ideologia militară strălucită, excelenta conducere militară și curajul fără precedent" al lui Kim Jong Un. "Toți locuitorii țării contemplă profund istoria celor 100 de victorii ale forțelor noastre armate revoluționare", a precizat agenția, enumerând faptele de arme ale Coreei de Nord de la Războiul din Coreea (1950-1953) încoace.

În timp ce mulți se așteptau ca Phenianul să organizeze o demonstrație de forță - o paradă militară uriașă sau un test major de armament - pe 15 aprilie, cu ocazia celei de-a 110-a aniversări a fondatorului țării, Kim Il Sung, bunicul lui Kim Jong Un, regimul a sfârșit prin a sărbători evenimentul cu o simplă paradă civilă. Dar imaginile din satelit din ultimele zile au arătat pregătiri extinse, inclusiv mii de soldați și vehicule care avansează în formație la un loc de antrenament din Phenian. "În mod obișnuit, trupele părăsesc locul de antrenament imediat ce parada este gata, iar prezența lor întărește posibilitatea unui eveniment viitor", a declarat Martyn Williams, analist la Stimson Center, pentru site-ul 38 North.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE