Precedentul Donald Trump și cum l-ar putea ajuta fostul președinte pe Hunter Biden
Postat la: 19.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Hunter Biden urmărit în două dosare separate pentru deţinere ilegală de arme de foc şi fraudă fiscală, a cerut joi renunţarea la urmăririle împotriva sa, invocând o decizie dintr-un caz în care este implicat Donald Trump.
Hunter Buden a fost condamnat în primă instanţă în iunie de un tribunal din Delaware pentru deţinerea ilegală a unei arme de foc, în 2018, iar în septembrie urmează să fie judecat în California pentru fraudă fiscală.
Cum cele două cazuri au fost instruite de un procuror special numit în august 2023, David Weiss, avocaţii lui Hunter Biden invocă o decizie care a anulat o procedură federală împotriva lui Donald Trump.
Judecătoarea Aileen Cannon, care supervizează procesul din Florida împotriva fostului preşedinte republican în care acesta este acuzat că a păstrat documente secrete după ce a plecat de la Casa Albă, a anulat luni respectiva procedură, apreciind că numirea în 2022 a procurorului special Jack Smith a fost ilegală.
Fără a se pronunţa asupra fondului, judecătoarea a afirmat că numirea şi finanţarea procurorului special încalcă prevederile constituţionale privind numirile şi cheltuielile.
Cannon s-a bazat pe opinia similară formulată de judecătorul conservator al Curţii Supreme Clarence Thomas în cadrul deciziei inedite de la 1 iulie a celei mai înalte instanţe a SUA care a recunoscut atunci preşedinţilor americani o largă imunitate privind acţiunile oficiale.
Avocaţii lui Hunter Biden au prezentat joi aceste argumente în faţa tribunalelor din Delaware şi California.
"Odată cu identificarea acestei deficienţe şi utilizarea ei pentru a invalida o procedură instruită de un procuror special împotriva fostului preşedinte Trump, (Hunter) Biden ar trebui să obţină un rezultat echivalent. Acuzaţi diferiţi, dar aceleaşi vicii constituţionale", se arată în recursul avocaţilor la tribunalul din Delaware.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Există bani care ar putea fi ai tăi: 10 lucruri pe care nu știai că ChatGPT le poate face
Majoritatea oamenilor se limitează la utilizările de bază ale ChatGPT. Îl folosesc pentru postări pe rețelele sociale și schițe de e-mailuri, adresează întrebări simple și primesc răspunsuri simple. Renunță după câteva încercări. Dar potențialul de productivitate este imens, iar cu câteva idei ingenioase poți face mult mai mult.
-
Bătălia pentru Arctica! După Groenlanda, SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană: Locaţia vorbeşte de la sine
Donald Trump, care preia funcţia la 20 ianuarie, a descris controlul SUA asupra Groenlandei, un teritoriu danez semi-autonom, drept o „necesitate absolută". De data aceasta, Marina SUA dorește să se întoarcă la o fostă bază a Marinei Regale Norvegiene, care ar putea servi drept punct de sprijin convenabil pentru operaţiunile submarine din Arctica, arată War Zone.
-
Adoratorii de femei voluptoase care vânau uriași ai Epocii de Gheață. Ce moștenire genetică ne-au lăsat după 32.000 de ani
Primii oameni moderni care au trăit în Europa erau extrem de înalți și au lăsat în urmă, pe lângă moștenirea genetică, numeroase statuete enigmatice cu femeie voluptoase și arme cu ajutorul cărora vânau uriași ai Epocii de Gheață.
-
Giganticele râuri din cer. Un fenomen atmosferic foarte puțin cunoscut în România, care uneori produce inundații catastrofale
Râuri nu există doar la sol, ci și în atmosferă, iar meteorologii vorbesc despre „râuri atmosferice", practic despre benzi de mii de kilometri lungime, care conțin foarte multă apă ce aduce ploi record în diverse locuri de pe Terra. Cum iau naștere aceste întinse râuri cerești? De ce sunt puțin cunoscute în România și cum le schimbă clima tot mai caldă?
-
Panică în industria IT; Ce tăieri salariale vor fi în anul 2025
În România anului 2025 vor exista ajustări salariale, în sens negativ, în anumite domenii, respectiv posturi. Zona IT este prima "bântuită" de austeritate, un domeniu privilegiat de guvern, până de curând, prin scutirea plății unor impozite.
-
Cercetătorii au descoperit de ce tot mai mulți oameni fac cancer. Pe primul loc nu e mâncarea de proasta calitate asa cum se credea
În urma unei revizuiri ştiinţifice ample, cercetătorii afirmă că au identificat o cauză pentru mai multe tipuri de cancer, pentru care nu există explicaţii genetice sau legate de dietă şi stilul de viaţă.
-
Românii pot călători în SUA fără viză - Dar cât costă de fapt să ajungi în America. Nu mai punem cat cheltuiesti cu masa si casa
Din 31 martie 2025, cetățenii români vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză, după includerea oficială a României în Programul Visa Waiver. Decizia a fost anunțată de Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, consolidând parteneriatul strategic dintre cele două țări.
-
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări devastatoare din partea Rusiei
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859.
-
Incendiile din California se intensifică. Sunt grav amenințate zonele Brentwood și Bel Air
Pompierii încearcă totul pentru a preveni ca cel mai mare dintre incendiile mortale care amenință Los Angeles să se răspândească într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, relatează BBC.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
- 6.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 7.De ce a capturat Israelul cel mai înalt munte al Siriei la doar câteva ore după căderea lui Assad
- 8.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 9.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 10.Soldații au devenit cel mai valoros export al Coreei de Nord. Suma gigantică pe care o primește Kim Jong-un de la Vladimir Putin pentru tunuri și carne de tun
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu