Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prețul petrolului ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimele 6 luni

Postat la: 17.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 2%, până la cele mai reduse niveluri înregistrate în ultimele şase luni, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, datele economice stârnind îngrijorări cu privire la o potenţială recesiune globală, în timp ce piaţa aştepta clarificarea discuţiilor pentru relansarea unui acord care ar putea permite mai multe exporturi iraniene de petrol, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,27 dolari, sau cu 2,4%, la 92,83 dolari pe baril. Contractul a atins un minim al sesiunii de 92,51 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 18 februarie. Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,31 dolari, sau cu 2,6%, până la 87,10 dolari pe baril. Contractul WTI a scăzut la un minim al sesiunii de 86,69 dolari pe baril, cel mai redus nivel de la 1 februarie. Contractele au coborât cu aproximativ 3% în sesiunile anterioare.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au declarat marţi că studiază răspunsul Iranului la ceea ce UE a numit propunerea sa "finală" pentru a salva acordul nuclear din 2015, după ce Teheranul a cerut Washingtonului să dea dovadă de flexibilitate. Iranul a răspuns la propunere luni seara, dar niciuna dintre părţi nu a oferit detalii. "Încă nu este clar ce a spus Iranul Uniunii Europene aseară, aşa că unele elemente complicate ar putea avea un impact asupra rezultatului acordului nuclear", a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Indicatorii economici slabi au afectat preţurile. Construcţia de locuinţe din SUA a scăzut la cel mai jos nivel din aproape un an şi jumătate, în iulie, împovărată de ratele ipotecare mai mari şi de preţurile materialelor de construcţii, sugerând că piaţa imobiliară s-ar putea contracta în continuare în trimestrul al treilea. "Traderii de petrol au reacţionat din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea economică, iar locuinţele folosesc energie", a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures. - Asta ne-a luat prin surprindere. Banca centrală a Chinei a redus dobânzile împrumuturilor, pentru a încerca să revigoreze cererea, întrucât economia ţării a încetinit în mod neaşteptat în iulie, după ce politica Beijingului de zero Covid şi o criză imobiliară au încetinit activitatea fabricilor şi a comerţului cu amănuntul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE