Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Președintele Turkmenistanului propune lemnul dulce ca leac împotriva Covid-19

Postat la: 26.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Turkmenistanului a dat sâmbătă asigurări că lemnul dulce ar putea servi drept remediu împotriva coronavirusului, o nouă presupusă rețetă miraculoasă promovată de această țară izolată și autoritară din Asia Centrală, care se asigură că va fi scutită de pandemie, relatează AFP.

"Oamenii de știință din întreaga lume cercetează în prezent remedii eficiente pentru coronavirus, efectuând numeroase studii, iar unul dintre ele ar putea fi rădăcina de lemn dulce", a spus Gurbanguli Berdimuhametov, președintele Turkmenistanului, în timpul unei ședințe ministeriale. El a asigurat că "lemnul dulce împiedică dezvoltarea coronavirusului" și că "o concentrație scăzută a unui extract lichid de lemn dulce are un efect neutralizant", fără a furniza dovezi științifice pentru declarațiile sale.

Observând că Turkmenistanul are "suficiente rezerve" de lemn dulce, el a instruit Academia Națională de Științe să efectueze studii asupra presupuselor efecte benefice ale acestei plante aromatice prezente și în Europa. Nu este pentru prima dată când președintele autoritar al Turkmenistanului solicită utilizarea unei plante medicinale pentru a combate o pandemie de care țara pretinde că este scutită. Din martie, populația a apelat la fumigație cu iarbă tătărească, o plantă cu miros puternic și presupuse proprietăți medicinale.

Turkmenistanul nu a recunoscut niciodată că a înregistrat vreun caz coronavirus, chiar și după ce ambasadorul Regatului Unit la Așgabat a anunțat că suferă de Covid-19. Din vară, magazinele și restaurantele nealimentare au fost închise și traficul de trenuri și autobuze este limitat. Populația a fost invitată să poarte măști, oficial pentru a se proteja de "praf" și "agenți patogeni" a căror natură nu a fost specificată. Președintele Turkmenistanului, obișnuit în inițiativele menite să preamărească flora și fauna acestei foste republici sovietice, a ordonat fumigări cu "dăunătoare" în mod sistematic. Prețul buchetului de harmal a explodat de atunci.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE