"Povestea" transferului de avioane de lupta catre Ucraina atinge paroxismul!
Postat la: 09.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
"Povestea" transferului de avioane de lupta catre Ucraina continua. Cum a inceput:
- Zelenski a cerut, la primele zile de la invadare, stabilirea unei blocade aeriene deasupra Ucrainei SAU ca NATO sa-i transfere avioane de lupta. Tinand cont ca pilotii ucraineni sunt obisnuiti cu avioanele rusesti, cea mai buna varianta ar fi ca Ucrainei sa i se transfere astfel de avioane, pentru ca un alt tip de avion ar necesita training pentru piloti.
- Blocarea zborurilor deasupra Ucrainei inseamna ca avioanele NATO se pozitioneaza in Ucraina si ataca orice alt avion, adica pe cele rusesti, care intra in spatiul aerian ucrainean. Adica s-ar declansa un razboi NATO-Rusia. Operatiunea e si foarte greu de realizat, deoarece ar fi nevoie de foarte multe avioane pentru a acoperi suprafata mare a Ucrainei.
- Putin a anuntat, sambata, ca Rusia va considera cobeligeranta orice tara care incearcă sa impuna o zona de excludere aeriana deasupra Ucrainei
- Josep Borrell, Comisarul pentru Afaceri Externe și Securitate al UE a fost primul care a anuntat ca Polonia, impreuna cu alte tari europene, au agreat sa transfere Ucrainei avioane de fabricatie sovietica.
- Imediat, Andrzej Duda, presedintele Poloniei, a respins aceasta varianta
- Duminica, Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, a declarat, in Moldova, ca Statele Unite lucreaza cu Polonia pentru transferul catre Ucraina a unor Mig-uri 29 si ar putea transfera Poloniei avioane F-16 la schimb.
- Duminica seara si luni, aceasta informatie a fost dezmintita, de data asta de premierul polonez Mateusz Morawiecki. Nu o data, ci de trei ori a respins Morawiecki acesta ideea intr-o conferinta de presa
- Aseara, in mod surprinzator, polonezii anunta ca in urma unor consultari intre Ministerul de Externe si Presedintie, Polonia e de acord sa transfere toate Mig-urile 29 catre baza aeriana Ramstein, din Germania, care apartine SUA. Polonezii cer la schimb avioane second hand americane, F-uri.
- Anuntul ii ia prin surprindere pe americani, numarul 3 in Externele SUA, Victoria Nuland, declarand, in Congres, ca a fost un anunt surpriza al polonezilor --> „Din cunoștințele mele, nu a fost o consultare prealabila cu noi. Am venit aici de la o intalnire unde ar fi trebuit sa fiu informata despre aceasta miscare. Deci chiar cred ca e o miscare surpriză a polonezilor."
- Purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby, a declarat ca propunerea Poloniei nu este "viabila". Statele Unite, desi continua discutiile cu Polonia, considera ca propunerea Varsoviei de a livra avioanele sale MiG-29 armatei americane si apoi de a le furniza Ucrainei nu este "viabila". O astfel de asistenta militara a Ucrainei in fata invaziei ruse "ridica motive importante de ingrijorare pentru intreaga alianta NATO".
- Anuntul polonezilor a venit dupa ce, ieri, presedintele Zelenski a pus din nou presiune pe Occident cu o declaratie foarte agresiva: "Au trecut 13 zile de cand auzim numai promisiuni. 13 zile în care ni se spune ca vom fi ajutati in spatiul aerian, ca vor fi avioane, ca ni se vor livra".
- Alte doua tari din estul Europei, Slovacia si Bulgaria, au anuntat ca refuza sa-si transfere avioanele Mig-29 catre Ucraina.
- Zelenski a cerut azi ca Occidentul "sa decida cat mai repede" in problema trimiterii unor avioane de tip MiG-29.
- Rusia a anuntat, azi, ca initiativa Poloniei de a transfera avioane de lupta poloneze de tip MiG-29 americanilor, pentru ca acestia sa le trimita apoi Ucrainei este un demers care ar crea un "scenariu potential periculos".
- In aceasta noapte, un purtator de cuvand al Comandamentului European al SUA a anuntat ca Statele Unitevor trimit doua baterii de rachete Patriot in Polonia ca „desfasurare defensiva" pentru a contracara orice potentiala amenintare la adresa aliaţilor SUA şi NATO. Rachetele Patriot sunt defensive.
- Azi, CNN titreaza: Vizita Kamalei Harris in Polonia si Romania devine dificila dupa ce SUA a respins planul polonez de a duce avioane in Ucraina. Harris merge maine la Varsovia, iar vineri aterizeaza la Bucuresti unde se va vedea cu Klaus Iohannis.
- CNN scrie ca anuntul surpriza al polonezilor, de aseara, "pare conceput pentru a evita ca Polonia sa inarmeze direct Ucraina prin cederea avioanelor dar a creat o problema pentru Statele Unite, care intentioneaza, de asemenea, sa evite conflictul direct cu Moscova."
- Romania nu are avioane Mig-29.
Ce nu inteleg:
- Externele SUA si Pentagonul nu vorbesc aceeasi limba? Adica Blinken vorbeste duminica de transferul Mig-urilor din Polonia catre Ucraina si cedarea unor F-16 polonezilor, polonezii resping initial varianta, apoi a accepta, dar Pentagonul o respinge ca neviabila. Singurul element nou introdus de polonezi a fost "mutarea" avioanelor in Germania, la baza aeriana a Statelor Unite si de acolo sa fie transferate in Ucraina.
- Polonezii au mutat "pisica" in curtea americanilor intentionat, chiar inainte de sosirea Kamalei Harris, lasandu-i in ofsaid? Ceva gen ok, va dam avioanele dar mutati-le voi in Ucraina ca noi nu le vom muta.
- Cine i-a promis lui Zelenski avioane? Biden? Europenii? Inteleg ca Zelenski e disperat si are o presiune enorma dar o astfel de miscare ar putea fi considerata o provocare mare de catre Moscova.
Orlando Nicoară
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu