Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politico: S-au scurs informații din Marele Plan al SUA. Netanyahu este terminat și va dispărea!

Postat la: 06.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bazat pe informaţiile unui oficial de rang înalt, revista Politico a scris că viaţa politică a prim-ministrului Israelului, Benjamin Netanyahu, se va încheia în câteva luni. Aceasta nu este o informaţie care s-a scurs, ci care a fost oferită cu bună ştiinţă.

Mai întâi trebuie să împărtăşim unele informaţii pe care le cunosc doar cei interesaţi: Până în septembrie 2023, preşedintele SUA, Joe Biden, a avut o relaţie destul de tensionată cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Cu toate că Netanyahu a cerut de nenumărate ori, Casa Albă nu l-a invitat niciodată. În ultimile 11 luni /Biden şi Netanyahu/ s-au întâlnit o singură dată, şi atunci la New York, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Iar decizia preşedintelui SUA de a ridica obligativitatea vizelor pentru cetăţenii israelieni se datorează puterii investiţiilor evreieşti din SUA.

Atitudinea distantă a lui Biden faţă de Netanyahu are două motive. Primul motiv este opoziţia investitorilor evrei din SUA faţă de cooptarea în guvern a ultraortodocşilor. Şi Biden s-a opus. Al doilea motiv, în perioada în care Obama era preşedinte, iar Biden vicepreşedinte, guvernul Netanyahu a determinat Casa Albă să facă un pas în spate în privinţa ocupanţilor, pe care îi definea drept "colonişti."

Bine, dar ce s-a întâmplat de astăzi Biden a devenit mai sionist decât evreii vă veţi întreba, iar motivul este unul simplu: Biden încearcă să-i împiedice pe evanghelişti să voteze în bloc cu republicanii, un procent semnificativ de alegători, şi să beneficieze de puterea investiţională a evreilor şi de puterea presei evreieşti în timpul strângerii de fonduri. De mult timp premierul Israelului şi soţia sa Sarah au probleme.

Pe de-o parte acuzaţii privind primirea de cadouri constând în şampanie, bijuterii, bilete de avion, iar pe de altă parte, concesii făcute proprietarului site-ului Walla News pentru ştiri favorabile lor în valoare de 276 milioane de dolari. Iar una dintre cele mai grave acuzaţii se referă la adoptarea unor legi care să diminueze competitivitatea cotidianului Israel Hayom în schimbul sprijinului pe care urma să-l primească din partea cotidianului Yedioth Ahronot.

Biden ştie că 7 octombrie îl va îndepărta pe Netanyahu şi va fi găsit şi vinovat pentru aceste acuzaţii. Din acest motiv, în această perioadă vor exista multe scurgeri de informaţii de la Casa Albă, iar Biden va fi omul care va urgenta plecarea lui Netanyahu, dar va apăra statul Israel şi pe evrei...

Netanyahu i-a primit săptămâna trecută cu bucurie pe preşedintele SUA şi secretarul de stat al SUA, însă nu pare prea bucuros de vizita de azi a secretarului de stat al SUA. Presa din Israel vorbeşte de ieri de cuprinsul servietei secretarului de stat al SUA. Cooperare cu ţările din regiune, statutul Fâşiei Gaza după operaţiunile Israelului şi soluţia cu două state. Acestea sunt probleme pe care Israelul nu doreşte să le audă acum, îi place să audă mesaje de genul "Omorâţi câţi vreţi, noi vă susţinem." Să nu se înţeleagă greşit, SUA nu au luat aşa dintr-o dată decizia de a-şi flexibiliza politica.

În universităţile de renume ale ţării sunt organizate manifestaţii de sprijin pentru Gaza, din când în când se ajunge la antisemitism şi chiar înaintea alegerilor populaţia musulmană din SUA, chiar dacă numărul alegătorilor nu este foarte mare are încă putere de influenţă, se îndepărtează de democraţi. Aceasta fiind situaţia, SUA au decis să-şi împrospăteze machiajul şi să intre în rolul de ţară care caută o soluţie. Nu trebuie să uităm că până în noiembrie 2024, fiecare politică pe care o vor promova SUA, fiecare declaraţie va avea legătură cu alegerile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE