Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliția spaniolă anunță că terorismul stradal din Catalonia este coordonat de la București

Postat la: 19.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Platforma online Tsunami Democràtic este baza online ce a activat protestele pro-separatiste si manifestaţiile, izbucnite în urma verdictului dat de instanţa supremă de la Madrid în cazul liderilor separatişti cu privire la referendumul neconstituţional care a fost organizat în urmă cu doi ani. Nouă dintre cei judecaţi au primit pedepse cu închisoarea de la 9 la 13 ani pentru răzvrătire şi delapidare. Între ei, Oriol Junqueras şi Jordi Turull.

Platforma online apartine lui Carles Puigdemont, fost şef al guvernului catalan şi lider al alianţei Junts per Catalunya, care a părăsit ţara în urma referendumului eşuat. Căsătorit cu o româncă, el a fugit în Belgia, unde vineri s-a predat autorităţilor, după ce Madridul a emis un nou mandat de arestare pe numele său. Puigdemont, care va fi audiat pe 29 octombrie, se află în libertate şi respinge în continuare acuzaţiile şi extrădarea în Spania.

Vineri, judecătorul Manuel García Castellón de la instanţa supremă a ordonat Guardia Civil să închidă site-ul Tsunami Democràtic, al cărui server se află în România, potrivit lasprovincias.es. Platforma pro-independenţă a transmis apeluri de mobilizare în Catalonia, după pronunţarea sentinţei. De exemplu, în vederea blocării aeroportului El Prat. Tsunami Democrátic şi grupurilr anarhiste, au reuşit să mobilizeze cel puţin 5.000 de oameni care aplică tactici de „terorism stradal"m donfotm politiei spaniole.

Serverul Tsunami Democràtic se află în România s-au tot facut schimbări de domeniu pentru site în urma ordinului judecătoresc, din Spania iar care se află în spatele site-ului au făcut o actualizare vineri şi au înregistrat pagina web în spatele Cloudflare - un server intermediar, între utilizator şi serverul autentic - pentru a ascunde adevărata localizare a lui. Însă proasta configurare a serverului a facilitat descoperirea locului în care se află.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE