Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Petro Porosenko cere NATO să trimită nave în Marea Azov. El sustine ca Putin minte!

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, a cerut statelor membre al Alianţei Nord-Atlantice să trimită nave în Marea Azov, după ce Rusia a sechestrat trei ambarcaţiuni militare ucrainene în apropierea regiunii disputate Crimeea, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa. "Nu credeţi minciunile spuse de Putin", a declarat Poroşenko pentru publicaţia Bild.

"Germania este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri şi sperăm că statele NATO sunt pregătite să trimită nave în Marea Azov pentru a susţine Ucraina şi a oferi securitate", a declarat liderul de la Kiev într-un interviu publicat joi de cotidianul german Bild. NATO, din care Ucraina nu face parte, în este partener al organizaţiei, a îndemnat Rusia să repatrieze navele şi echipajele celor trei nave ucrainene. Poroşenko a mai afirmat că "singura limbă pe care (Putin) o înţelege este solidaritatea lumii occidentale" şi a solicitat introducerea de noi sancţiuni împotriva Moscovei.

"Nu putem accepta politicile agresive ale Rusiei. Prima oară a fost Crimeea, apoi estul Ucrainei, acum vrea Marea Azov", a adăugat Poroşenko, care l-a acuzat pe Vladimir Putin că se consideră "împărat rus". Duminică, ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul asupra a trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin că intenţionează să anexeze întreaga Ucraina şi a făcut apel cancelarului german Angela Merkel, în interviuri acordate publicaţiilor din Germania, să ofere asistenţă Kievului, relatează site-ul agenţiei Reuters. "Nu credeţi minciunile spuse de Putin", a declarat Poroşenko pentru publicaţia Bild.

"Putin îşi doreşte vechiul imperiu rus. Crimeea, Donbass, întreaga ţară. Ca ţar rus, aşa cum se vede, imperiul său nu poate funcţiona fără Ucraina. Ne vede ca pe colonia sa", a adăugat Poroşenko. Secretarul american al Apărării, James Mattis, a declarat miercuri că acţiunile Rusiei, privind capturarea a trei nave ucrainene în Marea Neagră, reprezintă o încălcare a unui acord între cele două state şi demonstrează că Moscova nu este de încredere, relatează site-ul agenţiei Reuters. "Dacă luăm în considerare că există un tratat între cele două ţări...acest lucru arată că Rusia nu poate fi de încredere", a declarat Mattis pentru reporteri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE