Pentagonul explică ce s-ar întâmpla cu Coreea de Nord dacă Kim ar lansa un atac nuclear!
Postat la: 03.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pe 27 octombrie, Pentagonul a publicat trei documente care descriu Strategia națională de apărare a Statelor Unite, cea mai recentă Revizuire a Posturii Nucleare și a Politicii sa privind Apărarea Antirachetă - Nuclear Posture Review (NPR). China și Rusia ocupă o mare parte din analiza efectuată de Departamentul Apărării al SUA, însă Coreea de Nord este țara care primește cel mai mare avertisment dintre toate documentele eliberate în versiunea lor neclasificată.
În Nuclear Posture Review (NPR), Statele Unite vizează direct Phenianul. Regimul Kim Jong Un, se arată în raport, "reprezintă o amenințare persistentă și un pericol tot mai mare pentru Statele Unite și regiunea Indo-Pacific, pe măsură ce își extinde, diversifică și își îmbunătățește capacitățile nucleare, de rachete balistice și militare.
Prin urmare, Nuclear Posture Review afirmă că "orice atac nuclear al Coreei de Nord împotriva Statelor Unite sau a aliaților și partenerilor săi este inacceptabil și va duce la sfârșitul acelui regim". Și dacă nu este suficient de clar, adaugă: "Nu există niciun scenariu în care regimul Kim să poată folosi arme nucleare și să supraviețuiască".
Pentagonul notează că recentele teste de rachete nord-coreene includ unele arme cu capacitate hipersonică, așa cum sunt definite de Phenian și reamintește că "majoritatea rachetelor balistice nord-coreene au o capacitate evaluată de a transporta încărcături nucleare".
În ciuda amenințării din Coreea de Nord, China ocupă, de asemenea, un loc proeminent în Nuclear Posture Review al SUA, care numește gigantul asiatic o provocare majoră la adresa securității SUA și sugerează că Beijingul intenționează să fabrice 1.000 de focoase până la sfârșitul acestui deceniu.
La o conferință recentă la Consiliul Atlantic, Richard C. Johnson, secretar adjunct al apărării pentru politica nucleară și combaterea armelor de distrugere în masă, a declarat că Statele Unite "sunt foarte îngrijorate de construcția a două reactoare de reproducere rapidă în China, care ar putea genera o cantitate mare de plutoniu pentru utilizare în arme nucleare, precum și instalațiile de reprocesare care ar extrage plutoniul".
În ceea ce privește Rusia, NPR indică că prezintă o amenințare mai "acută" din cauza războiului pe care Vladimir Putin l-a lansat împotriva Ucrainei și a amenințării președintelui rus de a folosi arme nucleare în luptă. În ciuda "retoricii nucleare iresponsabile" a lui Putin, secretarul Apărării Lloyd Austin a explicat în prezentare că Moscova încă "nu poate sfida în mod sistematic Statele Unite pe termen lung".
Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari riscuri constă în diversificarea arsenalului său, dar și în faptul că își consideră armele nucleare drept "un scut pentru a întreprinde o agresiune nejustificată împotriva vecinilor". În 2021, Agenția de Informații pentru Apărare a concluzionat că Rusia deține probabil între 1.000 și 2.000 de focoase nucleare nestrategice, dar Departamentul de Stat a declarat în aprilie 2022 că această estimare include armele retrase care așteaptă dezafectarea.
De asemenea, Nuclear Posture Review (NPR) evaluează ambițiile nucleare ale Iranului și pune în centrul atenției sistemele de arme extrem de controversate, cum ar fi o bombă gravitațională nucleară și o rachetă nucleară lansată de submarin.
Politica nucleară a Pentagonului detaliază şi care sunt opțiunile în fața posibilelor amenințări nucleare atât la adresa țării în sine, cât și la cea a națiunilor aliate. În special, sunt citate cele trei picioare ale așa-numitei "triade nucleare", și anume rachetele balistice intercontinentale la sol, care pot fi lansate rapid. În al doilea rând, armele foarte rezistente lansate de submarin. Și în al treilea rând, bombardierele strategice, care sunt vizibile și recuperabile.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu