Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Opoziția din Adunarea Națională a Franței a reușit eliminarea posibilității de reintroducere a "pașaportului sanitar"!

Postat la: 13.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Opoziția parlamentară din Franța a eliminat o prevedere esențială din proiectul de lege sanitară propus de guvern cu privire la măsuri împotriva Covid-19, executivul suferind astfel prima înfrângere în noua legislatură.

Proiectul de lege a fost adoptat miercuri, dar într-o formă mult atenuată, în prima lectură. A fost primul proiect legislativ supus la vot în noua componență a Adunării Naționale. Proiectul de lege se referea la menținerea unor măsuri de prevenție împotriva virusului.

În urma alegerilor parlamentare din iunie, tabăra președintelui Emmanuel Macron și prim-ministrului Élisabeth Borne a pierdut majoritatea absolută în Adunare. Votul de miercuri arată cât de dificil va fi pentru guvern să găsească majorități în această cameră.

O parte esențială prevedea posibilitatea de reintroducere a pașaportului sanitar pentru călătoriile în afara Franței și intrările pe teritoriul țării în lunile viitoare. Totuși, Adunarea Națională a eliminat complet acest articol. După vot, Élisabeth Borne a scris pe Twitter că „situația este gravă" și că opoziția „împiedică orice control la frontiere în fața virusului".

Proiectul urmează să fie votat și în Senat. Chiar dacă guvernul mizează pe amendarea textului în favoarea sa, nu pare probabil că Senatul, unde dreapta are majoritate, se va conforma cererii sale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE