Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Operațiunea "Insulele mari": Experții militari chinezi descriu în detaliu cum o să fie cucerit Taiwanul!

Postat la: 08.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În cadrul exercițiilor militare la scară largă pe care forțele armate chineze le-au desfășurat în șase zone din jurul insulei Taiwan în perioada 4-7 august, a fost elaborat un set de sarcini pentru a bloca și controla insule mari, potrivit unui articol de pe site-ul publicației chineze Huanqiu Shibao, care citează mai mulți analiști militari.

"Unii analiști cred că în timpul exercițiilor și activităților de instruire din jurul insulei Taiwan, întregul proces al blocadei navale și aeriene și campania de control al insulelor majore a fost complet repetat", a titrat publicația controlată de stat. Se precizează că pentru operațiunile de captare maritimă și aeriană, insulele mari sunt de obicei tratate mai întâi cu lovituri de foc, rachete balistice și rachete de croazieră. Ele sunt folosite pentru a distruge apărarea aeriană a inamicului și centrele de comandă. În timpul exercițiului actual din zona insulei, rachetele balistice ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei "au zburat pentru prima dată deasupra insulei, iar forțele navale și aeriene și-au exercitat libertatea de mișcare în jurul Taiwanului", scrie autorul articolului.

Utilizarea rachetelor ghidate cu rază lungă de acțiune a arătat că acestea au o precizie ridicată, citează ziarul evaluarea expertului militar chinez Zhang Xuefeng. El a menționat, în special, că rachetele balistice folosite în timpul exercițiilor sunt "foarte asemănătoare ca aspect cu rachetele DF-15 prezentate la parada militară anterioară". "După o modernizare și o îmbunătățire profundă, acuratețea atacului și capacitățile acestei rachete au fost îmbunătățite semnificativ (...). Utilizarea acestei rachete balistice tactice în exerciții a arătat capacitatea sa de a lovi cu precizie ținte importante de pe insula principală a Taiwanului, cum ar fi centrele de comandă, radarele de apărare aeriană și bazele aeriene", a declarat expertul.

Anterior, presa chineză a relatat despre testarea rachetei hipersonice DF-17 în timpul exercițiilor actuale. Zhang Xuefe a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că, în timpul exercițiilor, o rachetă balistică chineză "a trecut peste Taiwan în spațiul aerian în care au fost plasate dens rachetele antiaeriene Patriot taiwaneze și a dat o lovitură precisă sub nasul sistemului american de apărare antirachetă Aegis". Presa de stat chineză a anunțat duminică că, în timp ce patru zile de exerciții militare s-au încheiat, Armata Populară de Eliberare (PLA) va începe să efectueze exerciții militare "regulate" la est de linia mediană a Taiwanului.

Radiodifuzorul de stat chinez CCTV a declarat că PLA va începe să efectueze exerciții militare "regulate" pe partea de est a liniei mediane a Taiwanului. Armata a susținut că linia mediană nu a primit niciodată recunoașterea legală și a descris-o ca pe o linie "imaginară" concepută de armata americană în ultimul secol pentru a răspunde nevoilor lor de luptă. Armata chineză a efectuat exerciții militare cu arme adevărate în șase zone din jurul Taiwanului, în perioada 4-7 august, ca răspuns la o vizită pe insulă a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, pe care Beijingul a descris-o ca fiind o încălcare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale a țării.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE