ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




ONU profețește dezastrul pentru Israel în Liban: "E o repetare a ceea ce s-a întâmplat în Gaza!"

Postat la: 05.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Israelul și-a propus să lichideze Hamas după atacurile sângeroase de anul trecut. Însă misiunea pare mult mai dificilă. Acum, Tel Avivul a lansat o operațiune militară în Liban. Însă un oficial ONU a descris bombardamentele Israelului asupra Libanului, inclusiv atacurile asupra infrastructurii medicale a țării, drept „catastrofale".

„Observam o repetare a ceea ce s-a întâmplat în Gaza cu încălcări ale dreptului internațional umanitar de către israelieni", a declarat Laila Baker, directoarea regională a Fondului ONU pentru Populație, pentru Al Jazeera, conform Mediafax. Laila Baker a mai spus că 40 de unități sanitare s-au închis în Liban în ultima săptămână.

„Unitățile încă deschise sunt copleșite și supraîncărcate, în parte din cauza numărului mare de persoane care sunt rănite, inclusiv femei însărcinate și copiii, dar și pentru că angajații sectorului sanitar au fost ținta acestor bombardamente", a adăugat reprezentanta ONU. Criza este amplificată de densitatea mare a populației. „Libanul este o țară mică, iar Beirut este o zonă foarte aglomerată din punct de vedere demografic", a precizat Baker.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE