OMS: Europa se îndreaptă spre finalul pandemiei după ce trece valul Omicron!
Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Varianta Omicron a mutat pandemia de Covid-19 într-o nouă fază și ar putea pune capăt acesteia în Europa, a declarat duminică directorul OMS pentru Europa, informează AFP.
„Este plauzibil ca regiunea să se îndrepte către un fel de final de pandemie", a declarat Hans Kluge (foto) într-un interviu acordat AFP, adăugând că Omicron ar putea infecta 60% dintre europeni până în martie. Odată ce valul actualul al Omicron care se extinde în prezent în Europa va înceta, „va exista pentru câteva săptămâni și luni o imunitate globală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii au imunitate din cauza infecției și, de asemenea, scăderea sezonului".
„Anticipăm că va exista o perioadă de liniște înainte ca Covid-19 să revină spre sfârșitul anului, dar nu neapărat sub formă de pandemie", a spus Kluge. O părere asemănătoare a emis și Ministrul Sănătății din România, dr. Alexandru Rafila. El a spus că anul 2022 poate fi cel în care se va „încheia această urgență globală". În același context, tot OMS recomanda zilele trecute ridicarea certificatului verde și a interdicțiilor de călătorie.
Dr. Anthony Fauci și-a exprimat duminică un optimism similar. El a declarat în emisiunea „This Week" pentru ABC News că, în condițiile în care cazurile de Covid-19 au scăzut „destul de brusc" în anumite părți ale Statelor Unite, „lucrurile arată bine". Deși a avertizat împotriva excesului de încredere, el a spus că, dacă scăderea recentă a numărului de cazuri în zone precum nord-estul SUA continuă, „cred că veți începe să vedeți o schimbare în întreaga țară".
Biroul regional al OMS pentru Africa a mai spus săptămâna trecută că cazurile de Covid au scăzut în acea regiune, iar decesele au scăzut pentru prima dată de când al patrulea val de virus dominat de Omicron a atins apogeul. Varianta Omicron, despre care studiile au arătat că este mai contagioasă decât Delta, dar duce în general la infecții mai puțin severe în rândul persoanelor vaccinate, a suscitat speranțe mult așteptate că Covid-19 începe să treacă de la o pandemie la o boală endemică mai gestionabilă, cum ar fi gripa sezonieră.
Dar Kluge a avertizat că este încă prea devreme pentru a considera Covid-19 endemic. „Se vorbește mult despre endemism, dar endemic înseamnă... că este posibil să prezicem ce se va întâmpla. Acest virus ne-a surprins de mai multe ori, așa că trebuie să fim foarte atenți", a spus Kluge. Cu Omicron răspândindu-se atât de larg, alte variante ar putea apărea, a avertizat el.
Comisarul european pentru piețele interne, Thierry Breton, al cărui mandat include producția de vaccin, a declarat duminică că va fi posibilă adaptarea vaccinurilor existente la orice variante noi care ar putea apărea. „Vom putea rezista mai bine, inclusiv la noi variante", a declarat el pentru televiziunea franceză LCI. „Vom fi pregătiți să adaptăm vaccinurile, în special pe cele ARNm, dacă va fi necesar să le adaptăm la variante mai virulente".
În regiunea OMS Europa, care cuprinde 53 de țări, inclusiv câteva din Asia Centrală, Omicron a reprezentat 15 la sută din cazurile noi la 18 ianuarie, comparativ cu 6,3 la sută cu o săptămână mai devreme, a spus OMS. Omicron este acum varianta dominantă în Uniunea Europeană și Spațiul Economic European (SEE, sau Norvegia, Islanda și Liechtenstein), a declarat săptămâna trecută ECDC-ul.
Din cauza răspândirii foarte rapide a variantei în Europa, Kluge a spus că accentul ar trebui să se pună pe „minimizarea perturbărilor spitalelor, școlilor și economiei și pe depunerea de eforturi uriașe pentru protejarea celor vulnerabili", mai degrabă decât măsurile de oprire a transmiterii. Între timp, el a îndemnat oamenii să-și exercite responsabilitatea personală.
„Dacă nu te simți bine, stai acasă, fă-ți un autotest. Dacă ești pozitiv, izolează-te", a spus el. Kluge a spus că prioritatea este stabilizarea situației din Europa, unde nivelurile de vaccinare variază între 25 și 95% din populație, ceea ce duce la diferite grade de presiune asupra spitalelor și a sistemului de sănătate.
„Stabilizarea înseamnă că sistemul de sănătate nu mai este copleșit din cauza Covid-19 și poate continua cu serviciile de sănătate esențiale, care, din păcate, au fost într-adevăr perturbate pentru cancer, boli cardiovasculare și imunizare de rutină". Întrebat dacă ar fi necesare a patra doză pentru a pune capăt pandemiei, Kluge a fost precaut, spunând doar că „știm că acea imunitate crește după fiecare injecție de vaccin".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu