Oficial OMS: Strategia imunizării colective a populaţiei este mortală, în lipsa unui vaccin pentru COVID-19
Postat la: 24.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Strategia aplicată de unele ţări, precum Suedia, privind atingerea imunizării colective a populaţiei prin expunerea la noul coronavirus a persoanelor tinere şi sănătoase care pot trece prin forme uşoare şi medii ale bolii COVID-19 este "mortală", a susținut vineri şeful cercetătorilor OMS, Soumya Swaminathan. Ea spune că singura cale de a ieşi din această criză de sănătate este prin vaccinare.
Soumya Swaminathan a susţinut că pentru a se ajunge la imunitate colectivă este necesar ca aproximativ 60% din populaţie să se infecteze cu noul coronavirus, condiţii în care un număr foarte moare de oameni ar muri din cauza bolii. Swaminathan a mai susţinut că eforturile organismelor naţionale şi regionale de reglementare a medicamentelor, care de obicei lucrează într-un spaţiu geografic limitat, vor fi armonizate în cazul potenţialelor vaccinuri anti-COVID pentru a grăbi lansarea lor pe piaţă odată ce vor fi disponibile.
Swaminathan, care a răspuns întrebărilor adresate pe o platformă de social media, a mai susţinut că procesul de testare a vaccinurilor pentru siguranţă şi eficienţă - care de obicei durează ani de zile - ar putea fi accelerat în doar 6 luni în contextul pandemic, dacă datele vor fi satisfăcătoare pentru organismele de reglementare şi dacă aceste organisme vor dispune de suficiente informaţii pentru a emite aprobări pentru scoaterea pe piaţă a noilor vaccinuri. În pofida celerităţii cu care se desfăşoară aceste procese, siguranţa noilor vaccinuri rămâne crucială, a subliniat ea.
"Chiar dacă viteza este importantă, ea nu poate prima în faţa standardelor de siguranţă şi eficacitate. Nu se pune problema ca un prim vaccin anti-COVID să fie injectat imediat în milioane de oameni fără a se stabili în prealabil dacă într-adevăr protejează în faţa infecţiei sau dacă este suficient de sigur pentru a fi folosit pe populaţii mari", a explicat ea. În prezent există peste 200 de vaccinuri anti-COVID în diferite faze de dezvoltare şi testare.
Aproximativ 20 dintre ele sunt testate deja pe oameni, iar câteva, cele mai avansate, au intrat în stadiul de testare pe mii de pacienţi. Swaminathan a invocat vaccinul experimental pe bază de ARN mesager produs de Moderna, vaccinul rezultat al colaborării dintre Universitatea Oxford şi AstraZeneca, precum şi vaccinurile aflate în faze avansate de testare în Rusia şi China.
Pentru aprobarea unui astfel de vaccin, companiile producătoare trebuie să monitorizeze participanţii la testare timp de mai multe luni de zile, pentru a observa dacă în rândul lor se înregistrează o rată mai mică a infecţiilor cu coronavirus decât în cazul participanţilor care au primit un vaccin de control. "Ne dorim să înregistrăm un nivel de protecţie cât mai ridicat cu putinţă - între 80% şi 90% ar fi fantastic", a susţinut ea, avertizând însă că doar un număr mic de vaccinuri potenţiale anti-COVID au şanse reale de a trece prin toate stadiile de testare pentru a ajunge să fie aprobate pentru folosire.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce pune la cale Teheranul? Iranul dă asigurări că o nouă rezistenţă va apărea în Siria împotriva Israelului
O „nouă rezistenţă" împotriva Israelului va apărea în Siria, în ciuda căderii fostului preşedinte Bashar al-Assad, potrivit unui înalt responsabil iranian apropiat ayatollahului Ali Khamenei.
-
Obiceiuri și superstiții de Anul Nou. Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie și 1 ianuarie pentru a nu rămâne fără bani tot anul ce vine
Simboluri, colinde şi obiceiuri păgâne marchează, în datina românească, ultima zi a anului vechi şi în prima a celui nou. În Muntenia se umblă cu capra, în Moldova cu ursul, „mascaţii" sunt în Bucovina, iar în noaptea dintre ani se pun vâsc, struguri şi smochine pe masă, pentru belşug.
-
TikTok, amendată cu 10 milioane de dolari pentru provocările mortale care circulă pe platformă
Venezuela a amendat, luni, TikTok cu 10 milioane de dolari pentru „neglijența" sa privind controlul provocărilor online care circulă pe platformă. Decizia vine după ce trei adolescenți din țară au murit după ce au luat parte la o provocare periculoasă.
-
O pastilă pentru câini ar putea să conțină secretul longevității oamenilor. La patrupede li s-a prelungit viața cu patru ani
O companie americană de biotehnologie se pregătește să lanseze o pastilă de longevitate cu aromă de carne de vită pentru câini, care le-ar putea prelungi viața cu până la un an - iar unii oameni de știință cred că medicamente similare ar putea face același lucru pentru oameni.
-
O serie de routere Wi-Fi sunt sub amenințare! Ce trebuie să știi despre atacurile cibernetice
Routerele TP-Link, deja în atenția guvernului Statelor Unite din motive de securitate națională, se confruntă acum cu o altă problemă majoră: un atac de tip botnet denumit Mirai.
-
Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
Premierul Marcel Ciolacu (PSD) și președintele Senatului, Ilie Bolojan (PNL) vor conduce împreună un departament care va gestiona reducerea cheltuielilor bugetare prin reorganizări instituționale, a anunțat Tánczos Barna, ministrul Finanțelor, la finalul ședinței de Guvern din 30 decembrie 2024, ședință în care a fost aprobată Ordonanța austerității ("Ordonanța trenuleț").
-
Un gigant tech se pregătește să lanseze „creiere" pentru roboții umanoizi. Cum va funcția
Nvidia își extinde prezența în domeniul roboticii prin lansarea unei noi generații de computere compacte, Jetson Thor, în prima jumătate a anului 2025, conform Financial Times. Această inițiativă reprezintă un capitol important în strategia de lungă durată a companiei de a deveni un lider tehnologic în alimentarea roboților umanoizi și industriali.
-
Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
„Ordonanța-trenuleț" prin care Executivul vrea să facă economii la buget de peste 30 de miliarde de lei ar fi primit aviz nefavorabil din partea Consiliului Economic și Social (CES) care este obligatoriu dar doar consultativ.
-
Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
Cercetătorii francezi au descoperit un sarcofag reînhumat ce datează din perioada Regatului Mijlociu Egiptean în oraşul Luxor din Egipt, în cadrul unor cercetări desfăşurate după descoperirea, în 2018 şi 2019, a altor sarcofage în acelaşi sit.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 2.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 3."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 4.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 5.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 8.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 9.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
- 10.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu