Ofensiva Ucrainei din regiunea rusă Kursk e de tip: "Acum ori niciodata!" (Analiză a publicației Foreign Policy)
Postat la: 17.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ofensiva Ucrainei din Kursk e un punct de cotitură în război", scrie Carl Bildt, copreședinte al Consiliului European pentru Relații Externe și fost prim-ministru și ministru de Externe al Suediei în Foreign Policy, remarcând că "cel mai mare impact îl are distrugerea scenariului victorios promovat de Vladimir Putin".
"În urma eșecului evident al mult promovatei contraofensive ucrainene din 2023, Putin a muncit din greu pentru a convinge Ucraina și lumea că nu ar fi decât o chestiune de timp ca tăvălugul rusesc să supună inevitabil Kievul, sat cu sat. Putin și-a făcut calculul că, dacă suficienți oameni vor lua de bun acest scenariu, Ucraina va fi nevoită într-un final să cedeze și va fi absorbită, complet sau parțial, în Rusia cea Mare imaginată de el".
"S-a demonstrat acum că războiul nu constituie un drum lung și dureros către înfrângerea inevitabilă a Ucrainei - adică varianta ticluită de Kremlin și preluată de mulți occidentali, inclusiv de candidatul republican la vicepreședinția SUA, J.D. Vance -, ci e o chestiune cu final necunoscut. Vestul are acum toate motivele pentru a-și intensifica sprijinul pentru Kiev.
Aici nu e vorba ca armata ucraineană să avanseze până la periferia Moscovei - așa ceva e limpede că nu se va întâmpla -, ci de a forța conducerea politică a Rusiei să priceapă că pur și simplu îi e imposibil să câștige acest război nebunesc", concluzionează Carl Bildt în Foreign Policy.
Atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei, precum și incursiunea în regiunea Kursk, reprezintă o oportunitate de a pune capăt războiului mai rapid, ca parte a unei strategii mai ample de secvențiere a provocărilor geopolitice ale Statelor Unite. O astfel de strategie de secvențiere este cea mai bună opțiune pentru a evita războaiele împotriva Chinei, Iranului și Rusiei simultan și pe mai multe fronturi.
Oferindu-le ucrainenilor instrumentele de care au nevoie pentru a-și consolida recentele câștiguri, Washingtonul are șansa de a ajuta Kievul să oblige Moscova să se așeze la masa negocierilor, de a câștiga timp pentru ca Occidentul să se reînarmeze și de a permite Statelor Unite să își îndrepte atenția către regiunea Indo-Pacific. Dar pentru a face acest lucru, administrația președintelui american Joe Biden va trebui să elimine restricțiile privind utilizarea de către Ucraina a armelor americane și să definească o situație finală clară și realizabilă pentru conflict. Deși acest lucru este riscant, este preferabil alternativei de a acorda ajutor Ucrainei până când China sau Iranul vor provoca Statele Unite cu un război pe două fronturi, scrie Foreign Policy.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
-
Inteligența artificială a dat-o pe alcool: A învățat să deosebească tipurile de băuturi mai bine ca oamenii
Un algoritm de inteligență artificială a reușit să identifice notele dominante din fiecare băutură cu o precizie mai mare decât orice expert uman, stabilind astfel originea whisky-ului, fie din SUA, fie din Scoția.
-
"Tiktokizarea" planetei: cum a resetat aplicația chinezească geopolitica la nivel mondial
Platforma TikTok, aflată în vizorul Uniunii Europene şi al Statelor Unite, se confruntă cu acuzaţii de manipulare a opiniei publice, în timp ce compania sa mamă, China Bytedance, neagă ferm că este controlată de Partidul Comunist Chinez.
-
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator pe care l-a câștigat în alegerile parlamentare din 2024, astfel că postul va deveni vacant, urmând a fi repartizat Cosminei Cerva, anunță surse apropiate președintei partidului SOS România, citate de Pro Tv.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu