Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O nouă teorie a conspirației în SUA: Cine apasă butonul care îl "scoate din priză" pe Joe Biden?!

Postat la: 16.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O nouă teorie a conspirației privindu-l pe Joe Biden s-a propagat în mediile politice din SUA până la cel mai înalt nivel, scrie CNN, relatând un episod aiuritor care a avut loc într-un comitet senatorial, unde a fost audiat secretarul de stat Antony Blinken.

Senatorul republican Jim Risch l-a întrebat pe secretarul american de stat Antony Blinken în timpul unor audieri cine are butonul care îi închide microfonul președintelui Joe Biden. „Cineva la Casa Albă are autoritatea să apese butonul și să taie discursul președintelui și sunetul. Cine este această persoană?", l-a întrebat senatorul Jim Risch pe Antony Blinken, în timpul unei audieri privind retragerea trupelor americane din Afganistan. Blinken a răspuns că „Biden vorbește de capul lui", dar senatorul nu s-a lăsat convins.

„Vreți să spuneți că nu e nimeni la Casa Albă care poate poate să-i întrerupă discursul, pentru că asta s-a întâmplat ieri și s-a mai întâmplat și înainte de asta?", a replicat senatorul Risch. „S-a vorbit mult că cineva are puterea de a apăsa butonul și de a-i tăia sunetul, de a-l opri să vorbească. Cine este această persoană?" „Nu există o astfel de persoană", a răspuns Blinken. „Nu sunteți conștient de faptul că acest lucru chiar se întâmplă?", a insistat senatorul. „Vreți să spuneți comitetului că nu există o persoană la Casa Albă care apasă butonul și îl taie pe președinte în mijlocul propoziției?"

Ideea unui buton care „îi taie sonorul" lui Joe Biden pare să fi apărut de la un tweet pe contul Republican National Committee, care îl arată pe Joe Biden începând să vorbească la un eveniment, iar apoi transmisiunea Casei Albe se întrerupe, scrie CNN. Sugestia tweet-ului - și a senatorului Jim Risch - este clară, potrivit CNN: Joe Biden nu mai este în toate capacitățile și Casa Albă știe lucrul acesta. Așa că, atunci când începe să vorbească, cineva de la Casa Albă întrerupe repede transmisiunea live, înainte ca președintele să se facă de râs.

Realitatea este însă cu totul alta, mai arată CNN. Evenimentul în cauză era o întâlnire care a avut loc în orașul Boise, Idaho, cu oficiali locali și federali, despre criza declanșată de incendiile din vestul Statelor Unite. Întâlnirea era trecută în calendarul președintelui, iar presa era anunțată că are acces în încăpere pentru a lua câteva imagini, iar apoi trebuie să părăsească sala, o procedură obișnuită. Scurta secvență surprisă la întâlnire îl arată pe Joe Biden așezat, adresându-i-se unuia dintre oficialii cu care s-a întâlnit: „Pot să te întreb ceva?". Apoi imaginea se întrerupe. Potrivit CNN, aceasta este o teorie a conspirației, că ar exista un personaj misterios care apasă un buton care are puterea de a-l reduce la tăcere pe președintele SUA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE