Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O fostă colonie britanică vrea să se desprindă din Commonwealth, după moartea reginei Elizabeth a II-a

Postat la: 11.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Moartea reginei Elizabeth a II-a pune în pericol unitatea Commonwealth, uniune la care regina a ținut foarte mult și care amintea de prestigiul marelui Imperiu Britanic. Antigua și Barbuda, o țară din Commonwealth și fostă colonie a Imperiului Britanic, va organiza un referendum pentru a deveni republică și a-l înlătura pe regele Carol al III-lea din funcția de șef al statului în termen de trei ani, a anunțat premierul Gaston Browne.

Prim-ministrul Browne a declarat pentru postul britanic ITV News că "este o chestiune care trebuie să fie supusă unui referendum pentru ca poporul să decidă". Acesta a fost primul interviu acordat de Browne de la moartea reginei Elisabeta a II-a, joi. Browne a spus că "nu reprezintă nicio formă de lipsă de respect față de monarh. Nu este un act de ostilitate". El a adăugat că "este un pas final pentru a completa cercul independenței pentru a deveni o națiune cu adevărat suverană". Țara din Caraibe este unul dintre cele 14 state care păstrează monarhul britanic ca șef de stat, Browne semnând un document care confirmă statutul lui Charles ca rege, pentru moment. Regele Charles al III-lea va deveni acum șeful Commonwealth-ului, deși aceasta nu este o poziție ereditară, după ce succesiunea sa la acest rol a fost convenită de liderii Commonwealth-ului la o reuniune la Londra în 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE