Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Numiri controversate facute de Papa Francisc! Cardinali care sustin LGBT, in pozitii cheie

Postat la: 03.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inaintea paradei gay de la New York, una dintre cele mai mari din lume, care a avut loc duminica, 30 iunie, parintele James Martin de la parohia new-yorkeza Sfantul Francisc din Assisi a tinut o liturghie de binecuvantare a participantilor la parada.

In predica tinuta la slujba care a avut loc sambata seara, Martin le-a spus „catolicilor LGBT" sa nu-si piarda speranta, deoarece Papa Francisc are „prieteni LGBT" si a „numit multi cardinali, arhiepiscopi si episcopi care sprijina cauza LGBT". Parintele Martin este consultant al Departamentului de Comunicare al Vaticanului din aprilie 2017 si un fervent activist pentru acceptarea homosexualitatii in Biserica Catolica, scrie Life Site News. Iezuit ca si Papa Francisc, James Martin le-a cerut participantilor la liturghie sa fie „puternici", deoarece ultimii ani au adus „multi pasi pozitivi pentru catolicii LGBT".

Preotul new-yorkez a vorbit despre „doua mari tendinte". Una „poate fi rezumata in doua cuvinte: „Papa Francisc". Cele mai faimoase cele cuvinte ale sunt inca „Cine sunt eu sa judec?", care au fost primul raspuns la intrebarea despre preotii gay si apoi s-au extins la toate persoanele LGBT". Martin a spus ca Francisc este primul papa care a folosit cuvantul „gay", adaugand: „(Papa) Are multi prieteni LGBT. Si a numit multi cardinali, arhiepiscopi si episcopi care sprijina cauza LGBT." O a doua „mare tendinta", spune Martin, este ca „tot mai multi catolici recunosc si vorbesc deschis despre identitatea lor de gen. Ei si familiile lor aduc speranta in parohiile noastre si, incet-incet, cultura Bisericii se schimba".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE