Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Întâlnire între Xi Jinping și Bill Gates. Miliardarul a lăudat China pentru „progrese considerabile în materie de reducere a sărăciei şi ameliorării sănătăţii în ţară"

Postat la: 16.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miliardarul Bill Gates a fost primit vineri la Beijing de președintele Chinei, Xi Jinping, cu ocazia unei vizite menite să promoveze „eforturile Chinei în domeniul cercetării medicale", informează AFP.

Gates face parte dintr-un cerc foarte restrâns de oameni de afaceri primiți de Xi Jinping, care-i mai reunește pe directorul executiv al Apple, Tim Cook, şi cel al companiei Amazon, Jeff Bezos. Întâlnirea este foarte discretă, mass-media de stat nu a difuzat nicio imagine cu cei doi.

„Sunteţi primul prieten american cu care mă văd anul acesta. Ne-am pus mereu speranţa în poporul american şi sperăm că prietenia între cele două popoare va continua", a declarat Xi Jinping, citat de Cotidianul Poporului.

Și Bill Gates a fost darnic cu regimul comunist chinez. Miliardarul - care se pricepe la orice, de la vaccinuri la agricultură - a lăudat China pentru „progrese considerabile în materie de reducere a sărăciei şi ameliorării sănătăţii în ţară". El a făcut aceste afirmații joi, într-un discurs ținut la Institutul pentru Descoperirea de Medicamente pentru Sănătatea Mondială (GHDDI) - fondat la Beijing de Bill Gates -, cu autorităţile municipale ale Beijingului şi cu responsabilii universității Tsinghua.

Reamintim că Beijingul a instituit unele dintre cele mai draconice și totalitare regimuri medicale în timpul crizei pandemice. China a impus carantine totale și a fost la limita vaccinării obligatorii. Inclusiv copiii foarte mici au fost nevoiți să poarte mască.

Nu e clar dacă la acest tip de „progrese" medicale s-a referit Bill Gates. Și Elon Musk a fost în China, unde s-a întâlnit cu responsabili ai guvernului chinez şi a vizitat imensa uzină a mărcii sale de maşini electrice la Shanghai, unde a putut discuta cu personalul.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, un alt actor economic major, s-a deplasat în China la începutul lunii iunie, în timp ce directorul Apple, Tim Cook, a fost la Beijing în martie. Cook a salutat o relaţie „simbolică" a companiei sale cu China.

Alţi mari directori americani, precum cel al Starbucks sau al General Motors, s-au deplasat de asemenea în China în ultimele săptămâni, pentru a se întâlni acolo cu reprezentanţi ai guvernului chinez. Călătoriile de afaceri au fost reluate după ce China a renunţat la politica sa sanitară supranumită „zero COVID" şi şi-a redeschis frontierele anul acesta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE