Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Întâlnire importantă între Putin și Xi Jinping. China și Rusia au decis să-și unească forțele pentru formarea unei "puteri mondiale"

Postat la: 15.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia condamnă provocările Statelor Unite și ale „sateliților" săi din strâmtoarea Taiwan, a declarat președintele rus Vladimir Putin. La o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping, Putin a subliniat că Rusia aderă la principiul "o singură China".

"Condamnăm provocările Statelor Unite și ale sateliților săi din strâmtoarea Taiwan", a declarat Putin. Președintele Federației Ruse a menționat că a vorbit despre acest lucru cu șeful Parlamentului chinez destul de recent la Vladivostok.

Putin și-a anunțat, de asemenea, disponibilitatea de a-i explica președintelui Republicii Populare Chineze poziția Federației Ruse față de criza ucraineană. Președintele rus a declarat că înțelege îngrijorările Chinei cu privire la criză.

"Apreciem foarte mult poziția echilibrată a prietenilor noștri chinezi în legătură cu criza ucraineană, înțelegem întrebările și preocupările dumneavoastră în această privință și, în timpul reuniunii de astăzi, desigur, vom explica în detaliu poziția noastră cu privire la această problemă, deși am mai vorbit despre aceasta", a declarat Putin joi, în cadrul discuțiilor cu Xi Jinping, pe marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai de la Samarkand.

'Tentativele de a crea o lume unipolară au luat recent o formă absolut urâtă şi sunt total inacceptabile', a declarat Putin, adresându-i-se lui Xi la Samarkand (Uzbekistan) în cadrul unei întâlniri în marja summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), prima dintre cei doi lideri după lansarea ofensivei ruse în Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Până la sfârșitul anului 2022, ne putem aștepta la o cifră de afaceri comercială record între cele două țări, a declarat liderul rus. Anterior, Moscova și Beijingul și-au stabilit sarcina de a aduce această cifră la 200 de miliarde de dolari, acest obiectiv va fi atins în curând. "Legăturile multiple dintre țările noastre se dezvoltă activ, anul trecut cifra de afaceri comercială a crescut cu 35% și a depășit 140 de miliarde de dolari", a spus el. Potrivit acestuia, "în primele șapte luni ale acestui an, volumul comerțului reciproc a crescut cu încă 25%."

Liderul chinez și-a exprimat disponibilitatea, împreună cu Moscova, de a "juca un rol principal" în a pune lumea pe o "traiectorie de dezvoltare durabilă și pozitivă".

Xi Jinping a declarat că lumea se confruntă cu "schimbări colosale fără precedent în istorie." Potrivit acestuia, China și colegii săi ruși sunt gata să "arate exemplul unei puteri mondiale responsabile și să joace un rol principal pentru a aduce o lume atât de în schimbare rapidă pe traiectoria dezvoltării durabile și pozitive".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE