Noua pandemie de "incalzire globală": "Decesele provocate de dezastrele meteorologice sunt la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani în SUA!"
Postat la: 11.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Aproape 700 de persoane au murit din cauza catastrofelor meteorologice produse în 2021 în statele americane, cu excepţia statelor Alaska şi Hawaii, reprezentând un nivel care nu a mai fost atins din 2011, potrivit unui raport întocmit de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din această ţară.
Anul 2021 „a fost marcat de extreme în ansamblul Statelor Unite, mai ales de o căldură excepţională" şi de „fenomene meteorologice devastatoare", au declarat reprezentanţii acestei agenţii federale americane, conform AFP și Reuters. Bilanţul dezastrelor meteorologice în cele 48 de state continentale şi în capitala Washington a fost de 688 de morţi, de peste două ori şi jumătate mai mare decât bilanţul din anul precedent (262 de victime). Activităţile umane se află la originea unei periculoase încălziri climatice, un proces care se traduce prin evenimente meteorologice mai violente în lumea întreagă.
20 de fenomene de acest tip au provocat anul trecut pagube materiale care au costat Statele Unite cel puţin 1 miliard de dolari, 2021 ocupând din acest punct de vedere locul al doilea în clasamentul anilor cu cele mai multe evenimente producătoare de pagube, după 2020, care a avut 22 de astfel de fenomene, potrivit NOAA. Printre dezastrele din 2021 s-au aflat patru uragane, trei tornade, precum şi inundaţii, incendii de pădure, valuri de căldură şi de ger. Astfel de statistici reprezintă „un semnal de alarmă", a comentat Rachel Cleetus, economistă a grupului Union of Concerned Scientists.
„Bilanţul devastator şi traumatismele cauzate de aceste catastrofe climatice şi meteorologice extreme au lovit şi continuă să lovească mai dur persoanele de culoare, cele cu venituri mici şi populaţiile care au suferit deja din cauza mai multor dezastre", a explicat ea. Un ger glacial a lăsat milioane de americani fără electricitate în februarie, când o furtună de iarnă s-a abătut asupra unor regiuni mari din Statele Unite şi a ajuns până în Mexic. Unele dintre regiunile afectate de ger erau puţin pregătite pentru astfel de condiţii, companiile locale au fost copleşite, lăsându-i pe localnici exasperaţi şi obligaţi să se acopere cu paltoane şi pături groase. Peste 20 de decese au fost înregistrate.
În august, uraganul Ida a lovit coasta americană a Golfului Mexic, provocând inundaţii şi întreruperi ale alimentării cu electricitate şi condamnând la întuneric porţiuni întinse din acea regiune. Rămăşiţele furtunii au ucis apoi cel puţin 47 de persoane în nord-estul ţării, transformând străzile în veritabile râuri şi inundând subsolurile clădirilor. De asemenea, 2021 ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai călduroşi ani înregistraţi în 127 de ani de măsurători meteorologice, cu o temperatură medie de 12,5 grade Celsius la nivelul întregului bloc continental american.
Luna decembrie a fost cea mai călduroasă înregistrată de meteorologi în Statele Unite, cu temperaturi care au depăşit cu 3,7 grade Celsius valorile medii. Temperatura medie din 2021 a fost mai mare cu 1,3 grade Celsius decât media multianuală din secolul al XX-lea. Cei mai călduroşi şase ani din istoria modernă americană au fost înregistraţi după 2012, potrivit National Centers for Environmental Information (NCEI), o divizie din cadrul NOAA, citată de Reuters. Temperaturile au fost deosebit de ridicate în două state din nord-estul american, Maine şi New Hampshire. Statele din nord-estul, centrul şi vestul ţării au înregistrat şi ele temperaturi mult peste valorile medii, iar condiţiile meteorologice din sudul american au fost apropiate de cele obişnuite.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Lovitură dură pentru China! UE a pus tarife uriașe pentru mașinile electrice importate din țara asiatică
Uniunea Europeană a decis marţi să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârşitul investigaţiei sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa şi a provocat represalii din partea Beijingului.
-
Politico: Un fost huligan de fotbal de extremă-dreapta este puternic cotat pentru alegerile prezidentiale din România
„Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist", se intitulează articolul publicat marți de Politico, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.
-
Sefa Coloniei România dă semnalul pentru linia politică viitoare care sa aprobe cum sa ne ia Occidentul resursele in continuare
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat marți, la PowerShift Summit, că investitorii americani așteaptă de la majoritatea guvernamentală predictibilitate și „decizii legislative şi de fiscalitate luate în consultare cu mediul de afaceri şi cu stakeholderi":
-
Pohta ce-au pohtit: Ciolacu si cu Ciuca ar intra in turul al doilea. Nou sondaj care schimba radical perceptia electoratului
Un sondaj de opinie realizat zilele acestea la cererea Newsweek România arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. PSD are 31%, iar PNL este creditat cu 20,5%. Sunt primele două partide din acest sondaj.
-
Un nou instrument al OpenAI descris ca având „robustețe și precizie la nivel uman" halucinează tratamente medicale periculoase
Gigantul tehnologic OpenAI a prezentat un nou instrument de transcripție alimentat de inteligența artificială Whisper. Potrivit companiei, acesta are „robustețe și precizie la nivel uman", potrivit Fortune.
-
Diriginții care aleargă după profesori prin școlile din România. Fiecare profesor de la clasă trebuie să confirme nota la purtare propusă pentru fiecare studiu
Până vineri, 25 octombrie, toți elevii trebuiau să aibă o notă la purtare stabilită. Acesta este primul an școlar când intră în vigoare procedură stabilită de Ministerul Educației prin ordinul de ministru nr. 5726/2024, prin care s-a decis acordarea unei note la purtare pentru fiecare modul. Problema este că normele de aplicare pentru acest ordin au fost transmise școlilor cu 3 zile înainte de încheierea primului modul de învățare din acest an școlar.
-
Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
Administrația Militară Regională Cernăuți a răspuns recent solicitării Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, dezvăluind o situație alarmantă pentru comunitatea românească din fostul raion Noua Suliță, regiunea Cernăuți.
-
Misterioasa descoperire. Rămășițele incredibile ale unei civilizații dispărute sunt considerate un miracol după 8000 de ani
La peste 2000 de metri deasupra nivelului mării, la Hartashen, un sat din colțul de nord al Armeniei, se află una dintre cele mai misterioase și totodată cel mai puțin cunoscute minuni ale umanității.
-
Tigănia PSD-AUR: Ciolacu l-a pus cu botul pe labe pe Simion cu documentele obtinute de la servicile secrete care probeaza legaturile cu FSB
În ianuarie 2024, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat Parlamentului României să demareze o investigație cu privire la posibilele legături ale politicianului George Simion - acum cu ambiții de prezidențiabil - cu mișcările extremiste și cu influența putinistă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Emmanuel Todd: Va fi un șoc descoperirea scopului real al NATO
- 2.Se abate urgia peste Europa in cateva saptamâni: Ursula von der Leyen preia puteri depline în dauna statelor naționale din Uniune
- 3.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 4.Le Figaro: Documente secrete dezvăluie "marele proiect" pentru prăbușirea Israelului
- 5.Război total între Viktor Orban și Ursula von der Leyen: eurodeputații i-au cântat "Bella Ciao" premierului ungar
- 6.Fiul unui oficial de al lui Zelenski a fost filmat călărind în pat zeci de teancuri cu bancnote VIDEO
- 7.Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
- 8.Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
- 9.Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină
- 10.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu