Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noua ordine mondială în viziunea președintelui iranian: Axa Teheran-Moscova-Beijing

Postat la: 06.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cooperarea dintre Iran, Rusia și China va contribui la crearea unei noi puteri care se va opune ordinii mondiale unipolare, a declarat miercuri președintele iranian Ebrahim Raisi într-un interviu acordat radiodifuzorului chinez CGTN.

"Oamenii din întreaga lume au amintiri proaste despre epoca care a ajuns la sfârșit. A fost o perioadă de hegemonie, ordine mondială unipolară și încălcări ale drepturilor legitime ale multor națiuni", a subliniat președintele iranian.

Potrivit acestuia, „o nouă eră va fi marcată de stabilirea unei ordini mondiale multipolare". Cooperarea dintre Iran, Rusia, China, Organizația de Cooperare de la Shanghai (SCO), Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) și Organizația de Cooperare Economică (ECO) „poate duce la crearea unei noi puteri", a menționat Raisi. El a subliniat că statele membre SCO reprezintă o mare parte din potențialul economiei globale.

„Aderarea la SCO creează oportunități bune pentru dezvoltarea legăturilor între Iran și alți membri ai organizației", a adăugat Raisi. La 30 septembrie, președintele iranian a semnat un proiect de lege de aderare la Organizația de Cooperare de la Shanghai.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE