Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noua ordine mondială anunțată direct de la Kremlin: Nu e aceeași cu cea pe care si-o doreste Casa Albă

Postat la: 24.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre noua ordine mondială! Astfel, Dmitri Peskov a susținut că lumea nu va mai fi americano-centrică, iar Rusia nu susține concentrarea tuturor mecanismelor de conducere a lumii în mâinile unui singur stat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit luni, 23 octombrie, despre noua ordine mondială. Acesta şi-a exprimat acordul cu preşedintele american Joe Biden, însă a subliniat că nu susține o lume „americano-centrică". Simultan, acesta a subliniat că SUA nu au capacitatea să construiască noua ordine mondială, conform Reuters.

Potrivit sursei menționate, schimbul de remarci ilustrează foarte bine concurenţa dintre Rusia şi SUA, în contextul războaielor din Ucraina şi Gaza. Totodată, Moscova încearcă să atragă de partea sa ţările în curs de dezvoltare, pentru o versiune proprie a viitorului, influență americană. Amintim că Joe Biden a afirmat într-un discurs rostit vineri că ordinea care a funcţionat bine timp de 50 de ani după cel de-al doilea război mondial „cumva s-a epuizat".

Totodată, acesta a susținut că americanii au ocazia să facă multe, „dacă suntem suficient de îndrăzneţi şi avem suficientă încredere în noi, pentru a uni lumea aşa cum n-a mai fost niciodată". În schimb, Dmitri Peskov s-a folosit de acest discurs pentru a critica din nou SUA. Acesta a susținut că Rusia nu este de acord cu „concentrarea tuturor mecanismelor de conducere a lumii în mâinile unui singur stat". De asemenea, acesta a spus că Rusia nu consideră SUA capabile de o astfel de construcţie.

„În privinţa aceasta nu suntem de acord, deoarece Statele Unite (...) indiferent despre ce ordine mondială vorbesc, se referă la o ordine mondială americano-centrică, adică o lume care se învârte în jurul Statelor Unite. Nu va mai fi aşa", a spus purtătorul de cuvânt. Anterior, Vladimir Putin a avertizat că amenințările externe nu fac altceva decât să întărească legăturile dintre Moscova și Beijing. Astfel, s-a declarat „optimist" în ceea ce priveşte perspectivele de cooperare dintre Moscova și Beijing.

„În ceea ce priveşte impactul factorilor externi şi al conflictelor asupra dezvoltării relaţiilor ruso-chineze, toţi aceşti factori externi sunt ameninţări comune care întăresc cooperarea dintre Rusia şi China.

Încrederea politică reciprocă între cele două ţări este în continuă creştere. Moscova şi Beijingul împărtăşesc dorinţa unei cooperări echitabile în lume", a spus Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Beijing, cu ocazia participării sale la „Noile Drumuri ale Mătăsii", conform Xinhua News Agency.

Declarația sa a fost făcută după ce a salutat „succesul" „Noilor Drumuri ale Mătăsii", potrivit sursei citate anterior. Mai mult, Putin a subliniat importanţa unei „coordonări strânse în materie de politică externă în condiţiile dificile actuale".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE