ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Noi dezvăluiri despre lichidarea liderului Hamas: unitatea de elită care a inspirat serialul Fauda a fost în spatele planului

Postat la: 14.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şeful aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis într-un atac aerian israelian în Gaza, a confirmat armata israeliană, la o zi după ce liderul politic al grupării, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran.

Acum noi detalii au ieșit la iveală despre asasinarea lui Mohamed Deif, rezumând că agenții speciali israelieni, deghizați în cerșetori și vânzători de legume din piață, „au ajutat la găsirea acestuia până la asasinarea sa", potrivit săptămânalului The Jewish Chronicle, într-un articol în care nu și-au dezvăluit sursele.

În articol, Jewish Chronicle spune că baza operațiunii a început cu descoperirea Israelului că Deif "a încetat să-și urmeze propriile protocoale de securitate, făcându-l mai vulnerabil" și după ce au primit informații credibile de la "colaboratori locali" și unități israeliene sub acoperire. Ei au aflat despre momentul viitoarei vizite potențiale a lui Deif la punctul strategic, moment în care IDF a început să comploteze să-l asasineze.

Mohammed Deif, care obișnuia să respecte măsuri stricte de securitate timp de 30 de ani, a încetat să mai facă acest lucru în mod misterios și a început să stea într-o clădire de apartamente la vest de Khan Yunis, pentru perioade lungi de timp, potrivit articolului. O echipă de agenți sub acoperire, afiliați unității israeliene „Dovdvan" (n.r.: Unitatea 217, denumită frecvent Duvdevan, este o unitate specială din cadrul Brigăzii Commando a Forțelor de Apărare ale Israelului; unitatea a fost și sursa de inspirație pentru serialul Fauda de pe Netflix), a sosit în zonă și a început să se integreze cu populația locală, unde unii dintre ei au pretins că sunt angajați ai agenției de ajutorare a refugiaților "UNRWA" și au venit să ajute, în timp ce alți câțiva au pretins că sunt figuri religioase islamice.

Articolul preciza, de asemenea, că doi agenți sub acoperire erau staționați în apropierea casei lui Deif și erau responsabili pentru înregistrarea momentului în care acesta a ajuns la casă, dintre care unul era deghizat în vânzător într-o tarabă de legume, pe care a instalat-o în fața intrării principale a clădirii, unde liderul Hamas era așteptat să intre, în timp ce al doilea agent stătea lângă aceeași intrare, dar deghizat ca un bătrân, îmbrăcat în haine ponosite și arătând ca un cerșetor.

Când Deif a apărut să intre în clădire, semnalul a fost emis și forțele terestre s-au îndreptat spre mare, apoi au fost preluate de o navă israeliană fără a trezi suspiciuni, iar cinci minute mai târziu, două aeronave au început atacurile asupra "țintei", dintre care una a lovit clădirea și a distrus-o complet, cu Mohammed Deif înăuntru.

„Unitatea Duvdevan (217) a fost înființată în iunie 1986, înțelegându-se că trebuie dezvoltată o metodă specifică de război pentru a face față diferitelor evenimente de securitate din regiunea Iudeea și Samaria, în special în zonele civile dens populate. Unitatea este o unitate de elită dedicată luptei în diferite zone și lucrează pentru a preveni activitățile teroriste și funcționează în mod deschis și sub acoperire în rândul populației arabe locale.

În valul de terorism care a început în 2015, unitatea a jucat un rol semnificativ în lupta zilnică împotriva teroriștilor din Iudeea și Samaria. Majoritatea arestărilor semnificative din această perioadă pot fi atribuite unității, inclusiv arestarea ucigașilor cuplului Henkin, arestarea ucigașului Dafnei Meir, arestarea ucigașilor rabinului Littman și a fiului său și multe altele. În octombrie 2016, unitatea a primit Mențiunea Șefului Statului Major pentru activitatea sa în timpul valului de teroare.

Odată ce unitatea s-a alăturat Brigăzii Commando, aceasta a început să își extindă treptat activitățile operaționale, pentru a se adapta la metodele dinamice ale brigăzii", se arată în prezentarea oficială pe care o are unitatea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE