New York Times: "Un Putin încolțit este mai periculos ca niciodată!"
Postat la: 22.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Într-un discurs înregistrat video adresat națiunii, Vladimir Putin a recunoscut că războiul pe care l-a declanșat la 24 februarie nu a decurs așa cum și-ar fi dorit. Chemând aproximativ 300.000 de rezerviști să lupte pe ceea ce el a numit un front de 620 de mile și abandonând obiectivul inițial de demilitarizare și „denazificare" a întregii Ucraine, a recunoscut ceva ce a negat în mod constant: realitatea din câmpul de luptă și rezistența tot mai mare a națiunii ucrainene unificate
Președintele Rusiei, Vladimir V. Putin, într-un discurs de miercuri, care a reamintit cât de ușor se poate extinde războiul din Ucraina, și-a dublat amenințarea nucleară, a acuzat Occidentul că încearcă să „distrugă" țara sa și a sugerat că ucrainenii sunt simpli pioni ai „mașinăriei militare a Occidentului".
Dar Vladimir Putin încolțit este Vladimir Putin în cel mai periculos moment al său. Aceasta a fost una dintre lecțiile de bază ale tinereții sale dificile, pe care a preluat-o din reacția furioasă a unui șobolan pe care l-a încolțit pe o scară în ceea ce era atunci Leningrad. Discursul său a inversat deodată un război de agresiune împotriva unui vecin într-unul de apărare a „patriei", o temă care rezonează cu rușii. A avertizat Occidentul în termeni fără echivoc - „nu este o cacealma" - că încercarea de a slăbi sau de a învinge Rusia ar putea provoca un cataclism nuclear.
„Rusia a câștigat războaiele sale defensive împotriva lui Napoleon și a lui Hitler, iar cel mai important lucru pe care Putin l-a făcut aici, din punct de vedere psihologic, a fost să afirme că și acesta este un război defensiv", a declarat Michel Eltchaninoff, autorul francez al cărții „Inside the Mind of Vladimir Putin". „A fost un război agresiv. Acum este apărarea lumii rusești împotriva încercării occidentale de dezmembrare, scrie New York Times.
Rusia din mintea lui Putin
Acel „Russkiy Mir", sau lumea imaginată, impregnată de o anumită esență rusă inalienabilă, a crescut în dimensiune în timp ce Putin a sugerat în discurs că arsenalul nuclear al țării ar putea fi folosit pentru a apăra zonele din estul și sudul Ucrainei capturate de la începutul războiului.
Vladimir Putin a declarat că Rusia va sprijini referendumurile privind viitorul a patru regiuni din Ucraina. Această metodă, descrisă de președintele Franței, Emmanuel Macron, drept „simulacru" de referendumuri, a fost folosită în Crimeea în 2014 pentru a justifica anexarea rusă.
Pare probabil ca referendumurile din Donețk și Lugansk, în est, și din Herson și Zaporoje, în sud - pe care Statele Unite și aliații occidentali le-au denunțat ca fiind voturi „simulate" - să ducă, de asemenea, la anexarea rusă. În acest moment, un atac ucrainean asupra orașului Kherson din sud, capturat de Rusia la începutul războiului, ar putea fi considerat, în opinia Rusiei, un atac pe teritoriul rusesc, justificând o ripostă nucleară. O contraofensivă ucraineană este acum în curs de desfășurare în regiunea Herson, iar înalții oficiali ucraineni au promis să recucerească orașul.
Amenințarea nucleară
„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi, desigur, toate mijloacele de care dispunem pentru a apăra Rusia și poporul nostru", a declarat Putin.
Discursul său, care poate fi, desigur, o cacealma, în ciuda negării sale, a pus totuși în fața Occidentului o dilemă care a fost inerentă politicii sale de la începutul războiului: Cât de departe poate merge sprijinul militar și logistic intens al Ucrainei - efectiv totul, mai puțin trupele NATO pe teren - fără a declanșa o confruntare nucleară?
A fost, de asemenea, o încercare de a diviza Occidentul înaintea unei ierni care se anunță grea, cu inflație și costuri energetice în creștere. În timp ce administrația Biden nu pare prea interesată de diplomație în acest stadiu, Franța, Germania și Italia caută în continuare „dialogul" cu Rusia pe care Emmanuel Macron l-a menționat în discursul său de marți la Națiunile Unite, un dialog considerat necesar, a spus el, deoarece „căutăm pacea".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu