Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












NATO raspunde agresiunilor rusești de la granița estica a Ucrainei prin manevre militare de mare amploare

Postat la: 08.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mișcările masive de trupe și armament ale Rusiei la granița estica a Ucrainei primesc răspunsul simetric din partea NATO. Săptămâna trecută, administrația de la Kiev a anunțat exerciții comune împreuna cu militarii occidentali de descurajare a expansiunii Kremlinului in regiune.

Mai mult, presedintele Zelenski a cerut NATO să-şi amplifice prezenţa în zona Mării Negre, afirmând că o asemenea decizie "va fi percepută de Rusia ca un element puternic de disuasiune. "Departamentul de Stat al SUA a transmis imediat un mesaj prin care asigură Ucraina de sprijinul deplin şi a cerut Moscovei „explicaţii" privind mişcările militare de la graniţă. Oficialii ruși s-au confirmat și printr-un comunicat al Ministerului de Externe au anunțat ca sunt deschiși unui dialog cu americanii privind situația din Donbas. Contextul ucrainean a redevenit extrem de tensionat, iar analistii militari americani susțin ca au fost întrunite condițiile unei "situații similare cu Siria și ca Federația Rusa are deja premisele încurajării unui război civil, care sa neutralizeze orice varianta prin care Ucraina sa poata deveni vreodată un stat membru NATO sau UE.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE