Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Miniștrii energiei din UE nu au ajuns la un acord privind plafonarea prețului gazelor provenite din Rusia

Postat la: 09.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miniștrii energiei din UE nu au ajuns la o decizie privind introducerea unui plafon al prețului la gazele cumpărate din Rusia, a declarat vineri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto.

"Nu a existat nicio decizie astăzi, ci doar o dispută politică care a servit drept linie directoare pentru Comisia Europeană. În prezent, ne așteptăm ca săptămâna viitoare sau în săptămâna următoare, nu doar statele membre, ci și Comisia Europeană să vină cu propuneri scrise și realiste", a declarat Szijjarto reporterilor după o reuniune de urgență a miniștrilor europeni ai energiei la Bruxelles.

Ungaria nu susține introducerea plafonului de preț al UE, deoarece duce la noi creșteri de prețuri și la pierderea securității aprovizionării, a declarat Péter Szijjártó după reuniunea miniștrilor europeni ai energiei. Ministrul de externe a subliniat: „introducerea plafonării prețurilor ar fi o altă decizie de sancționare, dar nu există niciun motiv politic pentru care am pune în pericol securitatea aprovizionării Ungariei". Nouă state membre, printre care și Ungaria, s-au opus acestei măsuri.

Comisia Europeană a pregătit un document pentru o reuniune extraordinară a miniștrilor europeni ai energiei din această săptămână, în care sunt prezentate o serie de măsuri de urgență și temporare care pot fi aplicate în cadrul blocului pentru a atenua situația de pe piața energiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE