ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Mii de soldați nord-coreeni se antrenează în Rusia pentru a fi trimiși pe front în Ucraina până la sfârșitul anului. Sprijin „deplin" pentru Putin

Postat la: 12.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Soldați din Coreea de Nord luptă deja în Ucraina, în plus, câteva mii de soldați nord-coreeni sunt antrenați în Rusia și ar putea fi transferați pe linia frontului cât de curând, potrivit Institutului pentru studiul războiului din Washington.

Analiștii, care citează The Washington Post, notează că oficiali sud-coreeni și ucraineni au declarat că soldații nord-coreeni operează deja alături de trupele ruse în Ucraina. Un oficial al serviciilor de informații militare ucrainene a declarat că ofițeri nord-coreeni individuali au observat trupele ruse și au studiat câmpul de luptă din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, dar Ucraina nu a văzut încă unități nord-coreene care să opereze în Ucraina.

Soldații nord-coreeni susțin trupele ruse de pe front, iar unii au fost deja uciși sau răniți, au declarat oficialii sud-coreeni și ucraineni săptămâna aceasta, ridicând semne de întrebare dacă cooperarea militară dintre Phenian și Moscova a atins un nou nivel. Un reprezentant al serviciilor secrete militare ucrainene, care a dorit să rămână anonim din cauza sensibilității problemei de securitate, a declarat că sunt câteva mii de infanteriști nord-coreeni care se antrenează în Rusia și ar putea fi trimiși în prima linie în Ucraina până la sfârșitul acestui an.

Acesta a mai menționat că ofițerii nord-coreeni se află deja pe teritoriile Ucrainei ocupate de Rusia pentru a observa trupele ruse și a studia cursul ostilităților, deși Kievul nu a înregistrat încă participarea unităților nord-coreene la ostilități. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitro Peskov, a numit joi afirmațiile conform cărora Phenianul trimite trupe pentru a participa la ostilitățile din Ucraina „ficțiune". Săptămâna trecută, canalele Telegram și mass-media ucraineană au raportat că soldați nord-coreeni îi sprijină pe ruși în teritoriile ocupate din Donbass.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Putin au semnat în această vară un pact de apărare reciprocă, în care Kim și-a promis sprijin „deplin" pentru Putin în războiul său împotriva Ucrainei. Pactul a evidențiat modul în care liderii celor două țări, sub sancțiuni grele, și-au consolidat parteneriatul împotriva ordinii mondiale occidentale de când Putin a invadat Ucraina la începutul anului 2022.

Inițial, Moscova a apelat la Phenian pentru ajutor în furnizarea de arme. SUA susțin că Kim Jong-un a trimis o cantitate mare de muniție, inclusiv obuze de artilerie, în Rusia. Atât Coreea de Nord, cât și Rusia neagă aceste acuzații. Acum, se pare, Phenianul trimite soldați. Presa ucraineană a informat în urmă cu câteva zile că șase ofițeri nord-coreeni au fost uciși și alți trei au fost răniți în urma unui atac cu rachete ucrainene asupra Donețk.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE