Metaversul - câmpul de luptă pentru care se pregătește Beijingul: "Prezintă pericolul foarte real"
Postat la: 02.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Joe Robinson, fost ofițer militar și director executiv al companiei britanice de tehnologie Improbable Defense, semnează un editorial în The Telegraph în care atrage atenția asupra „războiului" din metaverse, noua tehnologie tot mai prezentă în societate. Redăm mai jos editorialul:
„Marea Britanie ar putea conduce lumea occidentală în construirea unui metavers de securitate națională. Astăzi, securitatea națională este definită de superioritatea tehnologică - dar, în ciuda eforturilor Marii Britanii, adversarii profită de avantaj. Imaginează-ți amenințările cu care ne-am putea confrunta dacă statele adversare ar reuși să profite de tehnologiile „metaverse" emergente: de la dezinformare, subversie politică, spălare de bani, fraudă și extorcare, la supraveghere, spionaj industrial, exploatarea persoanelor vulnerabile și atacuri cibernetice.
China a dezvoltat deja o strategie deliberată de a folosi inteligența artificială pentru a crește ritmul și potența acestor amenințări. Există acum dovezi că Beijingul valorifică diverse tehnologii emergente centrate în jurul metaversului (o rețea de lumi online din ce în ce mai realiste), cum ar fi simularea, inteligența artificială, blockchain, social media și realitatea virtuală - pentru a-și îmbunătăți și mai mult arsenalul tehnologic și a dezvolta un metavers pentru război.
Deci cum ar putea arăta un metavers pentru război? Imaginează-ți dacă un stat național ar putea recrea cu fidelitate realitatea într-o lume virtuală; unde sunt reunite modele computerizate detaliate ale domeniilor fizic, uman, informațional, economic și industrial, puse la dispoziția a până la 1.000 de părți interesate, de la oameni de știință până la oficiali guvernamentali până la lideri militari, în același spațiu virtual persistent, imersiv și sigur, pentru a colabora și a adresa întrebări importante „cum ar fi dacă". Planuri de testare. Strategii de perfecționare. Antrenearea forțelor. Explorează vulnerabilitățile și cercetează punctele slabe ale adversarilor lor. Și faceți toate acestea la viteza mașinii și în secret.
Acest metavers pentru război nu este science fiction. Aceste capacități există astăzi. Știu asta deoarece compania mea construiește unele dintre tehnologiile de bază. Tehnologiile metaversale oferă statelor naționale avantajul în noua epocă a conflictelor constante și nerestricționate care au loc în zona gri, unde națiunile concurează pentru putere și avantaj în starea ambiguă dintre pace și război.
Vestea bună este că comunitatea de securitate națională din Marea Britanie dezvoltă și pune în aplicare diverse tehnologii metaverse. Vestea proastă este că ne mișcăm prea încet și fără o coeziune adecvată între departamente și între aliați. Creșterea metaversului prezintă pericolul foarte real ca forțele noastre armate și aparatul de securitate națională să rămână în urmă.
China face progrese rapide. Platforma de bază - sau instalațiile sanitare - care permite existența unui astfel de metavers pentru război este complexă și costisitoare de construit, dar progresele din industria jocurilor au generat descoperiri majore. Industria jocurilor din China rivalizează cu toate celelalte, iar firmele sale de vârf și-au exprimat angajamentul față de dezvoltarea tehnologiilor metaverse în pas cu guvernul.
Institutul Chinez pentru Relații Internaționale Contemporane, un think tank administrat de stat afiliat cu Ministerul Securității Statului, a publicat o lucrare de cercetare la sfârșitul anului 2021, subliniind „semnificația securității naționale" a metaversului pentru guvernul chinez, anunțând oportunitatea oferită prin dezvoltarea unei „hegemonii tehnologice" asupra metaversului.
Acest lucru este consolidat și accelerat de politica Chinei de fuziune civil-militară - o colaborare profundă promovată între stat, industrie și mediul academic care transformă tehnologia comercială în capabilități militare. Luna aceasta, China și-a înființat primul grup industrial metavers sub China Mobile and Communications Association, care include China Mobile și China Unicom, deținute de stat. Yu Jianing, directorul executiv al Comitetului pentru Industria Metaverse, a declarat că grupul se va concentra pe consolidarea inovației pentru industria metaversului, precum și pe promovarea colaborării între companii.
Jason Bruzdzinski, expert în capacități de informații chineze la Mitre Corporation, a remarcat în noiembrie 2021: „Abilitatea de a transmite date din lumea fizică în care senzorii colectează informații, fuzionate cu o lume sintetică care reprezintă domeniul cibernetic și al informației poate oferi oamenilor analiză cu acces la această lume virtuală pentru a profita de un sistem paralel pentru luarea de decizii... Chinezii au acaparat deja o pagină din știința modernă a modelării și simulării."
Deci, cum se confruntă Marea Britanie cu aceste provocări? În ciuda unei istorii bogate de valorificare a inovației britanice în sprijinul obiectivelor de securitate națională și a unui nou cadru de firme de software comercial axate pe apărare care apar în Marea Britanie, comunitatea de apărare și securitate națională continuă să se lupte pentru a trece noile tehnologii civile în capacități militare pe termen lung.
Pe scurt, spre deosebire de China, nu avem o versiune a „fuziunii civilo-militare". Noile politici, elaborate ca parte a strategiei industriale de apărare și securitate, au fost concepute pentru a aborda acest lucru, dar progresul este lent. Această întârziere este agravată de resurse. Majoritatea creșterii bugetului apărării în 2021 este încă cheltuită pe hardware din secolul XX și nu pe software-ul modern necesar pentru a contracara progresele Chinei.
În ciuda provocărilor, Regatul Unit are un set unic de blocuri naționale - tehnologice, științifice și academice - care i-ar putea permite să conducă lumea occidentală în construirea unui metavers de securitate națională care să rivalizeze cu China. Acum este momentul să profitați de aceste oportunități. Trebuie să integrăm propria noastră aromă de fuziune civil-militară în comunitatea de securitate națională pentru a valorifica cele mai bune capabilități ale națiunii - și să facem acest lucru rapid. China armonizează metaversul. Marea Britanie ar trebui să riposteze", se arată în analiză.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu